- Vent litt, dette er ikke en hjernesvulst

Da legen skulle operere vekk kvinnes hjernesvulst, fant han noe helt annet.

«SVULSTEN»: Det som legene trodde var en hjernesvulst, viste seg å være en bendelorm. Foto: Mount Sinai Health System / via CNN
«SVULSTEN»: Det som legene trodde var en hjernesvulst, viste seg å være en bendelorm. Foto: Mount Sinai Health System / via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter nøye undersøkelser var kreft forklaringen legene hadde da amerikanske Rachel Palmas (42) uvanlige symptomer oppsto i januar i fjor. Hva som egentlig skjulte seg i kroppen hennes, skulle ikke legene finne ut av før september.

- Jeg fikk ufrivillige bevegelser i min høyre hånd. De verste symptomene var hallusinasjoner. Jeg var heller ikke alltid orientert på tid og sted, forteller hun til CNN.

Ondartet svulst

Etter ti ganger ut og inn på legevakta oppdaget legene en liten lesjon i den venstre frontallappen hennes. Hun ble umiddelbart referert til doktor Jonathan Rasouli, nevrokirurg ved Mount Sinai sykehus i New York.

- Jeg ble fortalt at det mest sannsynlig var en ondartet svulst som ville kreve stråling og cellegift etter operasjonen, sier Palma.

12. september skulle «svulsten» opereres bort.

- Det vi så, var en veldig godt innkapslet, fast lesjon som var oval. Det så ut som et vaktelegg; samme størrelse, samme utseende og samme fasthet, sier Rasouli til CNN.

- Vent litt, dette er ikke en hjernesvulst, husker legen at han sa.

Fant bendelorm

Rasouli undersøkte umiddelbart lesjonen, som viste seg å inneholde en bendelorm. Dette er en type flatorm som kan leve som voksne parasitter i den menneskelige mage-tarm-kanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer