-Vent med å binde renta

STAVANGER (Dagbladet): Er bånnen nådd slik at det er på tide å binde renta på boliglån? Tja, mener ekspertene. Klarer du litt høyere rente, bør du ikke binde renta på lånet ditt nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men 6,73 prosent som er beste tilbud på dagens rentebarometer med 10 år bindingstid for inntil 60 prosent av lånetakst, er ikke verst, medgir økonomene.

-Det er ganske bra for ti års binding. Vi skal svært langt tilbake for å finne en så lav rente for en så lang periode, sier direktør Alf Hageler i Den Norske Bankforening.

-Har du tatt opp et ganske stort lån, kan det være du klarer seks prosent, men ikke ti. Vi har likevel ingen garanti for at det du betaler for en slik sikkerhet blir en lønnsom investering. Fasiten får vi først om ti år.

Velger du lån til variabel rente, kan du velge å se det litt an, mener Hageler. Dersom du ser at den korte renta er på vei opp, kan du forte deg å binde renta, men det blir jo dyrere.

Skal- skal ikke

Mens lånekundene grubler over fast og flytende, hagler de gode rådene fra eksperthold: Skal du noen gang binde renta, må du gjøre det nå. Du kan låse en behagelig rente og slippe risiko, mener noen. Eller du kan ha is i magen.

-Vi kan jo bare spekulere. Vi er i en situasjon nå der rentenivået er lavere enn på mange år. Den rentestørrelsen vi ser i markedet i dag er resultatet av alle aktørers oppfatning. Det er en forventning i markedet om at renta skal stige noe på sikt. Det er ikke noe som sier at renta på kort sikt vil gå opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer