«Ventelønna er jo der»

Vidar Kleppe (39) er bekymret over at så mye av skattebetalernes penger går til innvandrere. Selv lever han greit på statlig etterlønn, og har ikke søkt nye jobber siden han røk ut av Stortinget i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste året har den eksluderte Frp-representanten, Vidar Kleppe, mottatt ventelønn fra Stortinget på 228.000 kroner. Nå er han også innvilget ventelønn neste år, skriver Fedrelandsvennen. Han har ikke prøvd å få seg nytt arbeid.

- Nei, men jeg har planer om å begynne aktiv søking etter arbeid over nyttår. Foreløpig har mye tid gått med til å bygge opp det nye partiet vårt, Demokratene, sier Kleppe til Fedrelandsvennen.

I tillegg til partibyggingen har han tatt noen fjernundervisningskurs.

- Demokratisk problem

Ågot Valle (SV), leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, mener det blir helt feil at friske og unge mennesker som Kleppe skal få ventelønn.

- For meg blir det et demokratisk problem at en person bruker ventelønn fra Stortinget, ikke til å skaffe seg arbeid, men til å bygge opp et nytt parti. Jeg vil imidlertid ikke dømme Kleppe. Det er den liberale praksisen fra Stortingets pensjonsstyre som er gal, og heldigvis kommer det nå en innskjerping, sier Valle til Fedrelandsvennen.

Kleppe er selv enig i Valles kritikk av ordningen.

- Jeg har alltid vært imot at stortingsfolk og politikere skal ha andre ordninger enn vanlige slitere i samfunnet. Jeg er derfor meget glad for at ventelønnsordningen nå skal saumfares. Enkelte har jo hatt ventelønn i over ti år så vidt jeg forstår. Helt vilt, sier Kleppe.

- Men du mottar jo selv? spør Fedrelandsvennen.

- Ordningen er jo der, sier Kleppe, som vurderer å si opp ventelønnsordningen neste år.

- Vi får se. Jeg skal som sagt søke jobber, sier han.

14 på ventelønn

14 eks-representanter mottar i dag ventelønn. En av dem har ifølge Aftenposten hatt ventelønn siden 1989.

<B>IMOT VENTELØNN: </B>- Jeg har alltid vært imot at stortingsfolk og politikere skal ha andre ordninger enn vanlige slitere i samfunnet, sier Kleppe, som selv har ventelønn.<br>Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN