FÅR HJELP: - Statoil-medarbeidere som kommer til Bergen fra Algerie i dag vil bli tilbudt omsorg og hjelp fra fagfolk ved pårørendesenteret i Bergen, sier pressekontakt Ola Anders Skauby.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
FÅR HJELP: - Statoil-medarbeidere som kommer til Bergen fra Algerie i dag vil bli tilbudt omsorg og hjelp fra fagfolk ved pårørendesenteret i Bergen, sier pressekontakt Ola Anders Skauby. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Venter 18 hjem fra Algerie i dag

17 Statoilansatte og én ansatt i et entreprenørselskap ventes fra Algerie til Bergen i løpet av dagen. De får tilbud om krisehjelp og omsorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Pressekontakt Ola Anders Skauby i Statoil anslår overfor pressen at et fly kommer fra Palma i Spania til Bergen sein ettermiddag eller i løpet av kvelden i dag.

Statoil fikk fløyet hjem 22 personer som regnes som ikke-kritisk personell fra forskjellige anlegg i Algerie i går.

Reddet seg ut
- I dag venter vi i alt 18 personer hjem med fly til Bergen. 12 av disse kommer fra andre anlegg vi har i Algerie. Sammen med dem kommer også de fem personene som klarte å redde seg ut av den kritiske situasjonen ved i In Amenas onsdag. Blant disse er en Statoilansatt fra Canada, sier Skauby.

Statoil har besluttet å hente ut alt ikke-kritisk personell fra Algerie, fra alle de anlegg selskapet er involvert i. Det ventes flere fly fra Algerie med Statoilansatte i morgen.

Får hjelp
- Noen av de som kommer hjem til Norge i dag vil kanskje reise direkte hjem til sine familier, andre ventes å komme til vårt pårørendesenter på Kokstad i Bergen. Her vil de bli mottatt av vårt apparat med psykologer, prest og omsorgspersonale. Vi ønsker å skjerme dem på samme måte som vi gjør med de pårørende. Det er viktig for oss at de føler trygghet og at de får den hjelp de trenger, sier pressekontakt Ola Anders Skauby.

Det kommer stadig familier med voksne og barn til pårørendesenteret i Scandic Airport Hotel på Kokstad i Bergen. Skauby vil ikke gi beskrivelser av stemningen blant de pårørende, men han gjentar at stemningen er preget av den uvissheten familiene opplever.