Venter 20-30 cm snø i Oslo til i morgen

Kommunen tviler på at de vil klare å måke alt.

Arkivfoto: Lise Åserud / NTB Scanpix
Arkivfoto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt melder om 20 til 30 cm snø fra mandag til tirsdag. Bymiljøetaten i Oslo kommune tror ikke de vil klare å måke all snøen.

Bymiljøetaten har i løpet av helgen forberedt seg på brøyting og bortkjøring av snø fra fortauer, men de varslede mengdene snø kan skape utfordringer for framkommeligheten tirsdag morgen.

- Det kan bli enkelte avvik i normal framkommelighet de nærmeste dagene, men vi skal jobbe på høygir for å holde Oslo fremkommelig og trygg, sier Joakim Hjertum i veiseksjonen i bymiljøetaten.

Det er få snødeponier i Oslo, opplyser Hjertum. Når forholdene blir så krevende som det som meldes natt til tirsdag, blir det en utfordring å få store mengder snø raskt vekk fra gater og fortau.

- Dersom vi må anlegge store snøranker når vi brøyter, må vi i morgen prioritere å holde fortauer åpne og trygge. Dette kan stedvis gå på bekostning av sykkelfelt, også der disse er prioriterte. Vi vil kjøre bort snøen fra slike så raskt det lar seg gjøre å tilbakestille dem til høy standard, sier Hjertum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer