Venter angrep før 2. november

USA jakter febrilsk på al-Qaidas neste angrepsmål. Frykter terror før valget i november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amerikansk etterretning jobber febrilsk for å avsløre terroristenes neste angrepsmål. USA venter at al-Qaida vil forsøke å slå til før presidentvalget 2. november, skriver Wall Street Journal i dag.

Terroristjegerne jobber utfra en teori om at fienden gjerne forsøker seg på samme mål flere ganger, til de lykkes.

Det fremste eksempelet er World Trade Center i New York. Muslimske fanatikere angrep finanssenteret i 1993, men gjorde bare begrenset skade. 11. september 2001 kom de tilbake pr. fly.

Arkivjakt

CIAs intense og omstridte avhør av tilfangetatte al-qaidafolk skal ha overbevist agentene om at nettverket håper å slå til før presidentvalget. Men departementet for USAs sikkerhet og sjefen Tom Ridge vet ikke hvor angrepet vil komme. Nå finkjemmer de arkivene over terrorangrep som ble avblåst eller forhindret.

Et av dem var rettet mot filmbyen Hollywood. al-Qaidas toppmann Khalid Shaikh Mohammaed skal ha fortalt avhørerne at man allerde midt på 90-tallet drøftet et angrep mot den mektige filmindustrien. De vidløftige planene skal ha rommet et opplegg for å stjele dynamitt fra filmselskapene og bruke den mot drømmefabrikken.

Det virker ganske fantasifullt. Men Wall Street Journal minner leserne om at da amerikanske agenter første gang hørte om planene for å angripe skyskrapere med passasjerfly, avviste man meldingen som urealistisk og et fantasiprodukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer