Venter bråk

Ved midnatt startet tilbaketrekningen av bosetterne fra Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rundt 55.000 israelske soldater og politifolk er ventet å ta del i utkastningen, skriver Haaretz. Noen skal flytte de israelske bosetterne fra deres hjem, mens andre skal fungere som en buffer mot de ventende demontrasjonene fra israelerne.

Med makt

Soldatene gjør seg klare til å fjerne alle 21 bosettingene. Om to dager vil de begynne å fjerne dem som ikke flytter frivillig med makt.

Men allerede i går kveld ble det rapportert om problemer etter at det viste seg vanskelig å flytte israelerne fra Gaza. Det er ventet store konfrontasjoner mellom soldater og demonstranter etter at 4.000 støttespillere er på plass for å forsøke å hindre tilbaketrekkingen.

Motstanderne av tilbaketrekningen har varslet at de vil holde massive demonstrasjoner, skape kaos og prøve å torpedere planene.

Må evakueres

Israels visestatsminister Shimon Peres snakket til soldatene tidligere i går:

– Bosetterne må evakueres, de kan ikke bli der. Jeg forsår at de er sinte og har sympati med dem, men dette er en demokratisk avgjørelse som må respekteres, sa Peres.

Samtidig advarte det israelske militæret palestinerne:

Hvis israelske tropper blir angrepet av militante palestinere, vil de avbryte og utsette tvangsflyttinge av bosetterne.

<B>BER:</B> Jødiske settlere ber for at de skal få beholde hjemmene sine.
JUBLER:</B> Palestinerne jublet i går for den kommende overtakelsen av Gaza.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer