Venter ekstremnedbør på Vestlandet mot helga

OBS-varsel fra meteorolgisk institutt.

OBS-VARSEL: Metorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om lokalt mye nedbør på Vestlandet de neste dagene. Her fra en annen regntung høstdag i fjor. Foto: Thomas rasmus Skaug / Dagbladet.
OBS-VARSEL: Metorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om lokalt mye nedbør på Vestlandet de neste dagene. Her fra en annen regntung høstdag i fjor. Foto: Thomas rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag og fredag blir det lokalt mye nedbør og storm på Vestlandet, melder Meteorologisk institutt.

Meteorologene har sendt ut et OBS-varsel for de kommende dagene i flere fylker. Fra torsdag ettermiddag til fredag kveld er det ventet lokalt mye nedbør i Hordaland, med nedbør mellom 120 og 150 millimeter på 36 timer.

I Sogn og Fjordane er det ventet lokalt mye nedbør fra torsdag ettermiddag til fredag kveld. Trolig vil det komme mellom 140 og 170 millimeter regn i perioden.

Møre og Romsdal får kraftig vind torsdag ettermiddag, som vil øke til sørvest liten storm utsatte steder, med periodevis full storm med 25 meter per sekund på kysten. Det er også ventet lokalt kraftig nedbør fra torsdag ettermiddag til fredag kveld. Mest nedbør blir det på Sunnmøre, melder Yr. Det er ventet 70-120 millimeter nedbør i området.

Trøndelag får liten storm på kysten og utsatte steder torsdag. Torsdag kveld blir det også en kortvarig full storm på kysten. Det er også risiko for høy vannstand.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram