Én million nettverk infisert:

Venter en cyberstorm verden aldri har sett maken til: - Kan slå ut internett

- Våre undersøkelser viser at vi akkurat nå opplever stillheten før en enda kraftigere storm. Den neste cyber-orkanen er på vei, advarer sikkerhetsselskap.

FRYKTER MASSIVT ANGREP: Ukjente hackere er i gang med å bygge et gigantisk botnet, ved å «kapre» hverdagselektronikk som kameraer og rutere. Så mange som én million organisasjoner skal allerede ha blitt infisert, av nettverket - som man frykter kan brukes til å slå ut store deler av internett. Illustrasjonsbilde. Foto:Kacper Pempel / Reuters / NTB Scanpix
FRYKTER MASSIVT ANGREP: Ukjente hackere er i gang med å bygge et gigantisk botnet, ved å «kapre» hverdagselektronikk som kameraer og rutere. Så mange som én million organisasjoner skal allerede ha blitt infisert, av nettverket - som man frykter kan brukes til å slå ut store deler av internett. Illustrasjonsbilde. Foto:Kacper Pempel / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sykehus, banker og offentlig transport. Internasjonale selskap som Twitter, Spotify, Netflix, Amazon og PayPal. Det er bare noen av dem som ble rammet av et enormt cyberangrep gjennom botnettet Mirai i fjor høst.

Nå varsler det israelske sikkerhetsselskapet Check Point at en ny og langt verre «cyberstorm, som kan slå ut internett» er på vei.

- Våre undersøkelser viser at vi akkurat nå opplever stillheten før en enda kraftigere storm. Den neste cyber-orkanen er på vei, advarer selskapet.

Det var i fjor høst at flere store nettsteder og tjenester over hele verden ble slått ut, da tre store såkalte DDoS-angrep (tjenestenektangrep) rammet den store nettleverandøren Dyn i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer