Coronavirus:

Venter en femte smittebølge

En hyppig økning av nye smittetilfeller sender Sør-Afrika mest sannsynlig inn i en femte bølge.

VENTER NY BØLGE: Det forventes en ny smittebølge i Sør-Afrika etter en hyppig utvikling i antall smittetilfeller de siste to ukene. Her ser vi et oversiktsbilde av den sørafrikanske byen Cape Town. Foto: REUTERS/Mike Hutchings/NTB
VENTER NY BØLGE: Det forventes en ny smittebølge i Sør-Afrika etter en hyppig utvikling i antall smittetilfeller de siste to ukene. Her ser vi et oversiktsbilde av den sørafrikanske byen Cape Town. Foto: REUTERS/Mike Hutchings/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sør-Afrika ser ut til å gå inn i en femte covid-bølge, melder sørafrikanske helsemyndigheter, ifølge The Guardian.

De har sett en vedvarende økning i infeksjoner de siste 14 dagene, og tror nå at en ny bølge vil ramme dem før månedsskiftet.

De smittede skal hovedsakelig være infisert av forskjellige undervarianter av omikronviruset.

Sør-Afrika gikk først ut av sin fjerde covid-19-bølge i januar, og det var spådd at en femte bølge først ville ramme dem i slutten av mai eller i juni. Derfor skal det være noe overraskende at bølgen allerede skal være på vei.

Sykehusinnleggene har økt

Helseministeren, Joe Phaahla, sa under en pressekonferanse at sykehusinnleggelsene i landet har økt.

Han poengterte likevel at det så langt ikke har ført til noen dramatisk endring i antall dødsfall, eller innleggelser på intensivavdelingene.

Phaahla sa videre at helsemyndighetene ikke har blitt varslet om noen nye varianter på dette stadiet, annet enn flere undergrupper i den dominerende omikron-varianten.

Under den samme pressekonferansen sa infeksjonssykdom-spesialisten Richard Lessells at avtakende immunitet fra tidligere bølger kan være grunnen til at tilfellene oppstår tidligere enn forventet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer