VENTER BOLIGPRISFALL. Det store spørsmålet er om fallet i Oslo blir større eller mindre enn i landet for øvrig. Foto: Finansavisen
VENTER BOLIGPRISFALL. Det store spørsmålet er om fallet i Oslo blir større eller mindre enn i landet for øvrig. Foto: FinansavisenVis mer

Venter fallende boligpriser

– Kjøpernes forventning i dagens marked er at de skal få kjøpe under prisantydning, sier Eie-sjef Hedda K. Ulvness.

(Finansavisen:) Eiendomsmeglere tror boligprisene falt videre i oktober.

Eie-sjef Hedda K. Ulvness er blant de mest pessimistiske Finansavisen har snakket med. Hun tror prisene i Oslo falt 1,5 prosent i oktober, etter et fall på 2 prosent i september.

– Jeg tror Oslo vil kunne oppleve et litt kraftigere fall enn landet for øvrig, sier Ulvness.

– Det er mye å velge mellom og det er ingen tvil om at det er kjøpers marked. Vi får kun solgt de boligene hvor selgerne er realistiske på pris, og selgerne må belage seg på at det tar tid, sier hun.

Hun sier at kjøpernes forventning i dagens marked er at de skal få kjøpe under prisantydning,

Venter lavere prisfall i Oslo

OBOS-sjef Daniel K. Siraj og administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen tror derimot at prisfallet i hovedstadsmarkedet vil være mindre enn i landet for øvrig i oktober.

– Jeg tipper fasiten for boligprisene for oktober viser en priskorreksjon nedover for både Oslo og landet som helhet. I Oslo venter jeg 1 prosents nedgang. I landet som helhet tror jeg vi vil se en nedgang på 2 prosent, sier Siraj til avisen.

Adm. direktør Terje Buraas i DNB Eiendom er ikke like pessimistisk som Siraj.

– Jeg tror boligfasiten for ­oktober blir 0,5 prosents nedgang både for Oslo og landet som helhet. Det blir flatt nedad­gående, hvor Oslo ikke lenger skiller seg ut, sier Buraas.

Rekordvolum?

Han ser for seg at statistikken for totalmarkedet vil vise at antallet solgte enheter i Norge var på all-time high i oktober.

– Jeg anslår at det er solgt mer enn 9.000 boliger i oktober, som er ny rekord. Det er et høyere volum enn toppen på 8.800 boliger i oktober 2014. Det er både høyt volum av boliger og veldig høy aktivitet. Det ser ut som den høye aktiviteten er hvermannsen som kjøper bolig som de skal bo i selv. Boligtypene som kjøpes gjenspeiler det store boligmarkedet. Det er kjøpere som bruker tid og som bruker hodet. Vi ser et veldig sunt marked for vanlige folk, sier sjefen for DNB Eiendom.

Bransjeorganisasjonen ­Eiendom Norge legger frem den landsdekkende prisstatistikken førstkommende mandag.

Flere eiendomsnyheter:

OBOS-prisene faller videre
– Må eie bolig i 4-5 år for å unngå å tape penger