Bergen:  Konkursraten i Rogaland og Hordaland holder seg fremdeles relativt lav. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Bergen: Konkursraten i Rogaland og Hordaland holder seg fremdeles relativt lav. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Venter flere konkurser i oljefylkene

Antall konkurser i konsulentbransjen har eksplodert så langt i 2015.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Konkurstallene i januar økte med hele 123 prosent innen området faglig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting, mens vi ser en økning på 70 prosent i informasjons- og kommunikasjonsbransjen, sier Frode Berg, adm. direktør i kredittinformasjonsselskapet Experian, til Finansavisen.

Tre bransjer skiller seg ut Tre bransjer utpeker seg med flest konkurser mellom februar 2014 og januar 2015: Bedriftsrådgivning og annen administrativ rådgivning, annen teknisk konsulentvirksomhet og reklamebyråer. Sistnevnte har den høyeste konkursraten i næringsområdet.

Oslo og Bærum Statistikken viser at Oslo og Bærum troner øverst på konkurstoppen med 51 prosent flere konkurser i januar i år enn i fjor, tett fulgt av Trondheim med 50 prosent flere konkurser.

Ifølge Finansavisen har Bergen 30 prosent flere konkurser, mens Stavanger overraskende har den minste konkursøkningen blant storbyene med 25 prosent.

I absolutte tall har konkurstallet økt fra 55 til 83 selskaper i Oslo og Bærum, mens den har gått fra åtte til ti selskaper i Stavanger.

Frykter konkursøkning i oljefylkene - Etter et voldsomt oljeprisfall i fjor, ville nok mange tippet at de oljeutsatte byene Bergen og Stavanger ville toppe konkursstatistikken for januar. Det er imidlertid en treghet fra nedturen starter til bedrifter slås konkurs, så det er ikke urimelig å forvente en økning i konkursraten for disse fylkene utover året, sier Berg til Finansavisen.

Flere nyheter Svenskene nestemann ut med QE
Riksbanken innfører negativ rente og QE
Derfor skal boligprisene videre opp i 2015