Utbruddet i Ås kommune:

Venter flere positive prøvesvar

I Ås kommune er det foreløpig 15 personer som er bekreftet smittet med det muterte coronaviruset. Kommuneoverlegen sier til Dagbladet at de venter flere positive prøvesvar.

ANALYSERER PÅ SPRENG: Bioingeniøren Lise Andresen tar med seg positive coronaprøver til sekvenseringsavdelingen på medisinsk genetikk ved Klinikk på Ullevål Sykehus, for å lete etter muterte coronavirus. Blant annet Ås kommune avventer svar på ytterligere prøver i løpet av de nærmeste dagene, og venter flere smittede. Foto: Heiko Junge / NTB
ANALYSERER PÅ SPRENG: Bioingeniøren Lise Andresen tar med seg positive coronaprøver til sekvenseringsavdelingen på medisinsk genetikk ved Klinikk på Ullevål Sykehus, for å lete etter muterte coronavirus. Blant annet Ås kommune avventer svar på ytterligere prøver i løpet av de nærmeste dagene, og venter flere smittede. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Situasjonen er alvorlig nå, sier kommuneoverlege Sidsel Storhaug.

Kommunen har sendt flere prøver til analyse hos FHI og venter svar på flere prøver i løpet av uka.

- Vi venter flere svar i dag. Vi har fått 14 negative, og så har vi disse 15 positive, men det er sendt flere prøver enn det, så vi venter på flere svar.

Knyttes til nabolag

I Ås er mye av smitten knyttet til to nabolag, der smitteveien er ukjent.

Mandag formiddag skal kommunen ha krisemøte om situasjonen.

- Jeg tror vi vil få flere smittede, men jeg håper jo at vi har fått avgrenset det. Vi har vært raskt ute med å sette klasser i karantene og stenge barnehager, sier kommuneoverlegen.

Fra onsdag har regjeringen besluttet lettelser i kommunene som siden lørdag 22. januar har svært inngripende tiltak. Dette innebærer blant annet at skolene går tilbake fra rødt til gult nivå. Dette er foreløpig ikke en lettelse som er planlagt innført i Ås.

- Jeg tror ikke vi kommer til å innføre strengere regler, men vi har satt skoler i rødt istedenfor gult, så vi har det litt strengere enn «ring 1». Og vi holder fortsatt trening for unge stengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer