Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Venter flere prøvesprengninger

Nord-Korea testet missiler i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nord-Korea avfyrte fem kortdistanse-missiler under en militærøvelser forrige uke, skriver Sør-Koreas største avis Chosun Ilbo i dag.

Bakke-til-luft-, og luft-til-bakke-missiler med en rekkevidde mellom ti og 50 kilometer ble avfyrt på et treningsfelt i vest i Nord-Korea, skriver avisa som siterer en uidentifisert regjeringskilde i Sør-Korea.

Avfyringen av rakettene var del av en årlig militærøvelse for å teste Nord-Koreas kampstyrke, men det er uvanlig at så mange missiler blir avfyrt under slike øvelser, ifølge Chosun Ilbos kilde.

Det Sør-Koreanske forsvarsdepartementet sier de undersøker rapportene videre.

- Troppeforflytninger i prøvesprengningsområde

Meldingene kommer samtidig som det spekuleres i om Nord-Korea planlegger å gjennomføre en ny prøvesprengning, slik de gjorde den niende oktober. Sør-Koreansk media rapporterte lørdag at myndighetene hadde observert troppeforflytninger ved et mistenkt prøvesprengningsområde nordøst i landet.

Nord-Korea gjennomførte en rekke oppskytninger av missiler i juli, inkludert en langdistanserakett mange tror kan ha en rekkevidde som gjør den i stand til å rekke helt fram til USA.

- Kan forvente flere prøvesprengninger

TROR NORD-KOREA VIL GJENNOMFØRE FLERE PRØVESPRENGNINGER: General B.B. Bell (t.v.)som er kommandør for de amerikanske styrkene i Sør-Korea, mener det er grunn til å tro at Nord-Korea vil gjennomføre flere prøvesprengninger. Her er han fotografert mens han inspiserer den demilitariserte sonen mellom  de to landene. Foto: SCANPIX
TROR NORD-KOREA VIL GJENNOMFØRE FLERE PRØVESPRENGNINGER: General B.B. Bell (t.v.)som er kommandør for de amerikanske styrkene i Sør-Korea, mener det er grunn til å tro at Nord-Korea vil gjennomføre flere prøvesprengninger. Her er han fotografert mens han inspiserer den demilitariserte sonen mellom de to landene. Foto: SCANPIX Vis mer

-Jeg tror vi kan forvente flere prøvesprengninger som en del av Nord-Koreas program for å utvikle disse provoserende våpnene, sa den amerikanske generalen B.B. Bell på en pressekonferanse, ifølge nyhetsbyrået Associated press.

Generalen kunne imidlertid ikke vise til spesifikke etteretningsrapporter som kunne underbygge antakelsen.

- Jeg kan bare anta at ettersom de sprengte én, vil de på et framtidig tidspunkt gjennomføre en atomprøvesprengning til, hevdet Bell.

Generalen gjorde det klart at allierte amerikanske og sørkoreanske styrker vil kunne slå tilbake ethvert angrep fra Nord-Korea, men manet samtidig til diplomatiske løsninger på den spente situasjonen:

- Jeg skulle ønske Nord-Korea ville slutte med disse testene og sette seg tilbake ved forhandlingsbordet.

Nord-Korea uttalte tredje januar i år at de ikke vil returnere til sekspartssamtalene dersom USA ikke avslutter de økonomiske sanksjonene som ble innført etter beskyldningene om forfalskning av utenlandsk valuta og annen ulovlig virksomhet.

TEST-MISSILER: Nord-Korea har testet flere forskjellige typer missiler den siste uka, blant annet den russisk-produserte Isayev S-125, også kjent under navnet SA-3 Goa, skriver den Sør-Koreanske avisa Chosun Ilbo i dag.