Venter flere sykmeldinger

SAS Braathens forventer flere sykmeldinger utover dagen i dag. I frykt for fortsatt flykaos ber flyselskapet reisende om å booke om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere tusen nordmenn måtte i går vente forgjeves på å komme seg av gårde med fly som planlagt. I går ble 110 avganger kansellert hos SAS Braathens på grunn av den massive sykmeldingen fra nesten 70 piloter. De fleste avgangene skulle ha gått til eller fra Oslo Gardermoen.

Nå oppfordrer SAS Braathens publikum om å utsette flyturen.

-  Vi forventer også kanselleringer i dag. Nå oppfordrer vi folk som kan vente en dag eller to med å reise til å booke om, sier seniorrådgiver i SAS Braathens, Knut Løvstuhagen.

SAS Braathens har ikke oversikt over hvor mange nordmenn som er rammet, men regner med at det er snakk om flere tusen. Dagbladet kjenner til at hele 7000 reisende har måttet vente forgjeves. Totalt kan det være snakk om 25 000 SAS Braathens-passasjerer i Norge og Danmark som har fått flyturen sin kansellert.

-  Det er en håpløs situasjon. Vi kan bare registrere at vi har et høyt sykefravær blant pilotene, sier Løvstuhagen.

Informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens lover at selskapet skal dekke mest mulig av ekstrautgifter og hotellopphold på grunn av kanselleringene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer