STORM I MORGEN: Det er i natt og i morgen ventet full storm i deler av landet. Bildet er fra da  stormen "Berit"  slo til langs norskekysten i fjor.
Foto: Berit Roald / Scanpix
STORM I MORGEN: Det er i natt og i morgen ventet full storm i deler av landet. Bildet er fra da stormen "Berit" slo til langs norskekysten i fjor. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Venter full storm i natt og i morgen

Et kraftig lavtrykk fra Norskehavet forsterker seg nå på vei inn mot landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbaldet): I morgen vil et kraftig lavtrykk fra Norskehavet treffe Norskekysten. Fra Trøndelag og nordover vil vinden komme i storm styrke.

- Det er et lavtrykk som ligger nordvest i Norskehavet nå, som forsterker seg på vei inn mot landet i morra og natt til i morra. Stormsenteret er i Nordland, forteller vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center, Lisbeth Håvik.

Den sterkeste vinden vil treffe fra Trøndelag og nordover, forteller hun.

- Det er ingen orkan, men det er venta full storm i perioder i morra ved kysten av Nordland. Det er en kraftig vind, og alle bør passe på løse eiendeler og være på vakt langs kysten, sier hun.

Helt nord i landet må man også forberede seg på sterk vind det kommende døgnet.

- Stormen vil treffe Trøndelag og Nordland. I Finnmark er det ikke venta storm, men kuling og kraftig vind, sier meteorologen.

Øker på i natt Vakthavende meteorolog i Meteorologisk Institutt, Espen Biseth Granan, forteller at man allerede i natt vil merke den sterke vinden som nå er på vei inn mot landet.

- Vinden vil øke på i natt, og morgendagen bærer preg av mye vind, sier han.

Selv om han ikke vil definere uværet som ekstremt oppfordrer han de som befinner seg i stormutsatte områder om å ta været på alvor.

- Ha respekt for vær og vind og sjø, og ta nødvendige forhåndsregler, sier han.

Stiv kulig i sør Ifølge meteorologene vil stormen minke i styrke i løpet av onsdagen. 

- Onsdag er det lite vind nord for Bodø, sier Biseth Gran.

Men før den tid vil også de mer sørlige delene av landet få kjenne på det sterke lavtrykket.

- Det er helt klart Nordland får det meste av vinden, men andre i landet vil få litt følinger også. Det er ventet en del vind i fjellet i Sør-Norge og langs kysten i sør. Det er ikke ventet like mye vind som i nord, men stiv kuling, sier han.

I indre strøk på Sør- og Østlandet er det ikke ventet så mye vind, ifølge meteorologen.

- Når det gjelder Østlandet i morgen venter vi liten kuling på kysten på dagen, og frisk bris på kvelden, sier Biseth Granan.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

Kan få fin helg Ifølge Håvik ved Storm Weather Center er det ikke bare uvær i vente. Hun mener det også er håp om gløtt av sol før uka er omme - og sier at det kan gjelde for hele landet om prognosene slår til.

- Prognosene for helga er fortsatt noe usikre, men fredag ser bra ut i store deler av landet. Det kan også se ut til at resten av helga blir fin, men det er fortsatt usikkert, sier hun.

Snøen må man opp i høyden for å finne, mener hun.

- Nedbøren vil komme som regn i Sør-Norge, men lavtrykket som treffer landet i natt og i morra kan gi sludd og snø i indre og høytliggende områder. Snøgrensa ligger ved 300 - 500 meter i Møre og Romsdal, sier hun.

DAGMAR: I morgen er det ventet vind  i storm styrke flere steder i Norge. Dette bildet er fra ferjekaia på Magerholm etter at orkanen "Dagmar"  traff landet for et drøyt år siden. 

Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
DAGMAR: I morgen er det ventet vind i storm styrke flere steder i Norge. Dette bildet er fra ferjekaia på Magerholm etter at orkanen "Dagmar" traff landet for et drøyt år siden. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer