Venter i jubel  og sorg

Ved Klagemuren ba troende israelere for sin alvorlig syke statsminister. I de mest ekstreme bosettingene takket jødiske nybyggere Gud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tilstanden er kritisk

JERUSALEM (Dagbladet): Nybyggerne fikk støtte av militante palestinere, både i Gaza og i Sør-Libanon, der det også ble sendt takkebønner til himmelen.

De ekstreme reaksjonene viser at Ariel Sharon for mange er kontroversiell, selv på sykeleiet.

Sharon lå ennå i narkose, koblet til en respirator da Dagbladet var utenfor Hadassah-sykehuset i Jerusalem seint i går kveld.

-  Tilstanden til statsminister Sharon er alvorlig, men stabil, sa direktør ved sykehuset, Shlomo Mor-Yousef til havet av reportere som sto utenfor og ventet på nyheter.

Etter to lange operasjoner onsdag og i går for å stanse Sharons kraftige hjerneblødning, innledet legene intensivbehandling, blant annet for å redusere blodtrykket hans. Behandlingen vil trolig vare mellom 48-72 timer, avhengig av hvordan Sharon reagerer på den.

Stemningen utenfor sykehuset var svært rolig. Besøkende til andre av sykehusets pasienter gikk stille inn og ut. Noen politibiler og et titall politifolk passet på ved inngangen til Hadassahs akuttavdeling der Sharon er innlagt. Sikkerhetsoppbudet inne i sykehuset skal være omfattende. Bortsett fra Sharons to sønner skal ingen andre ha fått besøke ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer