Venter i spenning på tause vitner

KRISTIANSAND (Dagbladet): Etterforskerne venter nå i spenning på flere tekniske rapporter. Flere personer er i tillegg avhørt i løpet av morgenen og formiddagen. Teknikerne fortsatte i dag søk i Baneheia-området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en viktig og spennende dag i etterforskningen av drapene på Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen.

I formiddag hadde etterforskerne fremdeles ikke mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten fra rettsmedisinsk institutt i Oslo. Den vil komme før dagens pressekonferanse klokka 16.00. Etterforskerne vil like før pressekonferansen vurdere hva de kan fortelle om dødsårsaken. Ikke minst for familiene er det viktig å få avklart om det dreier seg om et seksualdrap.

- Jeg tror vi skal løse denne saken, sier politiinspektør Magnus Andreassen.

Nye søk

Bare de indre sperringene står nå igjen rundt åstedet. Teknikerne jobbet i formiddag med å finsøke området. Ekspertene konsentrerer seg nå spesielt om en liten dam som skal tappes.

Kriminalteknikerne har funnet en rekke tekniske spor på åstedet, men foreløpig har ikke drapsjegerne i Kristiansand fått svar på flere tekniske spor som er sendt til Kripos' laboratorium på Helsfyr i Oslo. Sannsynligvis vil noen av disse rapportene komme innen kort tid.

- Vi venter fremdeles på tilbakemelding fra Kripos, bekrefter Andreassen.

Lokalkjent drapsmann

En 42 år gammel drapsdømt mann fra området satt i går i et 10 timers langt politiavhør. Politiet understreker imidlertid overfor Dagbladet at det fremdeles ikke er noen som har status som siktet i saken. Politiet tror at den kaldblodige drapsmannen er lokalkjent.

I løpet av morgentimene og formiddagen i dag har flere personer vært inne til avhør på politihuset. Andreassen vil ikke kommentere hvilke personer dette er og hva de har forklart.

- Vi har fått inn svært mange tips, og driver nå med å systematisere det vi har fått inn, sier Andreassen.

NYE SØK: Teknikerne begynte i formiddag med ytterligere finsøk i nærheten av åstedet. De er nå i ferd med å slamsuge en liten dam.