Venter i vinduet på savnet sønn

MOSS (Dagbladet): Gjennom seks døgn har Jan Tollefsen (63) tilbrakt timer i stuevinduet, med et svakt håp om å få se sønnen komme gående hjem. Sønnen Thor Erik Tollefsen (29) er sporløst forsvunnet, og politiet frykter at han er offer for en kriminell handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thor Erik forsvant natt til søndag, etter å ha vært på utestedet Nattoget i Moss sentrum. Han ble sist sett i gågata i Moss ved 02.30-tida. Politiet, Røde Kors og vennene har lett etter ham siden forsvinningen, men ikke et eneste spor har kunnet gi en løsning på gåten. Faren meldte sønnen savnet under tolv timer etter forsvinningen. Han vet at sønnen, en stabil og forutsigbar person, ikke ville forsvinne uten å si ifra.

- Jeg tror nok at jeg aldri får se sønnen min i live. Men jeg håper. Det er en meget tung tid for familien, men vi gir ikke opp. Slekt, naboer og venner har ringt og kommet innom hele tiden. Alle spør hvordan de kan hjelpe. Det er en trøst, sier Jan Tollefsen.

Glad i livet

Thor Erik bodde i en egen leilighet i andre etasje i familiens hus. Han var meget hjemmekjær, og sa alltid fra hvor han gikk.

- Han sa ifra bare han skulle ut å hente posten. Han la fra seg mobiltelefon, bankkort og penger før han dro på byen, så han har helt sikkert ikke reist sin vei. Han hadde planer, og var glad i livet, så jeg er sikker på at han ikke har tatt sitt eget liv, sier faren.

Thor Erik Tollefsen får de beste skussmål fra sine medmennesker. Han blir beskrevet som presis og pålitelig av sin arbeidsgiver, papirfabrikken Peterson & Søn.

Vennene beskriver ham som en rolig person, som aldri kommer i bråk.

- Han ville snarere trekke seg unna enn å havne i trøbbel. Han var redd for alt som ikke var riktig, sier broren, Harald Martin Schie.

I dag vil politiet lete med miniubåt i Vansjø, som ligger mellom Hjemmet og Moss sentrum. En teori er at Thor Erik kan ha krysset den råtne isen på vei hjem og druknet.

<B>VENTER:</B> Faren Jan Tollefsen (63) venter på sønnen i vinduet hjemme på Karpfoss i Moss. - Jeg tror ikke jeg får se sønnen min i live igjen, men jeg håper.