KAPRET: Den 158 meter lange kjemikalietankeren Bow Asir ble kapret for over ett døgn siden. Foto: SHIP PHOTO
KAPRET: Den 158 meter lange kjemikalietankeren Bow Asir ble kapret for over ett døgn siden. Foto: SHIP PHOTOVis mer

Venter kontakt når det kaprede skipet kommer til land

Norskeide Bow Asir har ikke gitt lyd fra seg på snart ett døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kaprerne av det norskeide tankskipet Bow Asir har ikke gitt lyd fra seg siden torsdag formiddag. Rederiforbundet venter at de får kontakt når skipet kommer til Somalia.

Det 158 meter lange kjemikalietankskipet Bow Asir var på vei fra Persiabukta til Mombasa i Kenya da kapringen skjedde torsdag morgen, 900 kilometer utenfor kysten av Kenya, rett sør for grensen til Somalia. Skipet var fredag morgen på vei mot kysten av Somalia.

- Vi er selvsagt svært bekymret for den belastningen de som er om bord opplever. Vi har så langt ikke fått meldinger om at noen er skadd om bord, og det er vi selvsagt veldig glade for. Vi venter at det blir gjenopprettet kontakt når skipet kommer fram til Somalia, sier administrerende direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund til NRK.

16 til 18 pirater med maskingevær tok kontroll over den norskeide kjemikalietankeren torsdag formiddag og tok mannskapet på 27 som gisler. Det er ventet at det kommer krav om løsepenger når skipet kommer til land. Henriksen vil ikke kommentere hva som skjer i en slik situasjon, men sier rederiet må forholde seg til myndighetene. Dette skal være en situasjon man kan være forberedt på.

- Vi har et stort apparat både i Rederiforbundet og på myndighetssiden som er øvet for denne typen situasjoner, og rederiene har også rutiner for dette, sier Henriksen


(©NTB)