SKAL PØSE NED: Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel, og varsler om at det lokalt kan komme mellom 20-25 millimeter nedbør på tolv timer i enkelte områder søndag. Spesielt i Buskerud, Oppland og Hedmark er det store muligheter for byger hele dagen.

Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
SKAL PØSE NED: Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel, og varsler om at det lokalt kan komme mellom 20-25 millimeter nedbør på tolv timer i enkelte områder søndag. Spesielt i Buskerud, Oppland og Hedmark er det store muligheter for byger hele dagen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Venter kraftige byger og tordenvær på Østlandet

Søndag kan det bli kraftig bygevær med torden enkelte steder i Buskerud, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel, og varsler om at det lokalt kan komme mellom 20-25 millimeter nedbør på tolv timer i enkelte områder søndag. Spesielt i Buskerud, Oppland og Hedmark er det store muligheter for byger hele dagen.

- Vi ser at det har begynt å gå byger som har gitt utslag i tordenvær i Sverige allerede nå søndag morgen, og de venter vi at skal komme innom Østlandet i løpet av dagen, sier statsmeteorolog Nina Larsgård til NTB.

Hun forteller at det ikke blir like kraftig tordenvær som man noen ganger kan oppleve om sommeren, men at det er store lokale forskjeller.

- Det er mulig at noen av bygene blir kraftige med tordenvær, men for å få virkelig kraftig tordenvær må det være varmere på bakken enn det har vært de siste dagene, sier Larsgård.

Det er vanskelig å si hvor bygene treffer, og hvor mye nedbør som kommer i løpet av søndagen.

- Noen av bygene kan være kraftige nok til å gi vanskelige forhold med muligheter for oversvømmelse om de treffer på feil sted. Om man skal ut i dag anbefaler jeg at man følger med på radaren på Yr, for å se hvor bygene er. Her kan man få overblikk over hvordan de beveger seg, forteller meteorologen.

(NTB)