Venter krav om løsepenger for «Skrik» og «Madonna»

Direktør Sune Nordgren ved Nasjonalmuseet for kunst tror en internasjonal liga står bak ranet av «Skrik» og «Madonna». Han forventer et krav mot Munch-museet om løsepenger for kunstskattene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette kan sammenlignes med kidnapping. Trolig er det en internasjonal liga som står bak, og min gjetning er at de vil kreve løsepenger for å returnere bildene. De er helt umulig å omsette, sier Nordgren til NTB.

Nordgren mener det er nærmest umulig å sikre seg mot væpnede ran slik det ble gjennomført på Munch-museet søndag formiddag.

- Det er forferdelig at vi opplever en slik brutalitet mot kunstmuseer slik vi ser i andre deler av samfunnet, sier Nordgren.

Han mener enda strengere sikkerhetstiltak kan ta bort mye av opplevelsen folk har av å se kunst.

- Dette er en balansegang. Man kan gjøre som i Louvre i Paris, der «Mona Lisa» er plassert i et skap. Men da blir opplevelsen borte. Vi vil heller ikke ha væpnede vakter i våre museer, sier Nordgren til NTB.

(NTB)

VENTER KRAV: - Dette kan sammenlignes med kidnapping. Trolig er det en internasjonal liga som står bak, og min gjetning er at de vil kreve løsepenger for å returnere bildene. De er helt umulig å omsette, sier Direktør Sune Nordgren ved Nasjonalmuseet for kunst.