Venter: Kristin Kirkemo Haukeland

LILLESTRØM (Dagbladet): Når Kristin Kirkemo Haukeland i dag forlater celle 116 på Bredtveit fengsel i Oslo, har hun lagt ei lang natt bak seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvelden i går forsøkte hun å komme gjennom på vanlige måte - som å være med på aktivitet sammen med medinnsatte. Men da celledøra ble låst igjen bak henne, begynte tankene å gå til sønnen, ektemannen Per Haukeland og familien, spesielt far Sverre og stemor Lise.

Før Kristin la seg til å sove, skrev hun slik hun pleier noen ord i dagboka. Korte tanker satt ned på papiret om hvordan hun har opplevd dagens begivenheter. Kristin har skrevet dagbok i lang tid, og hun skriver den til sine forsvarere, advokatene Tor Kjærvik og Johnny Veum.

Mannen spent

Det er ikke bare Kristin Kirkemo Haukeland som er spent på hva dagen bringer. Dagen kan også være skjebnesvanger for ektemannen Per Haukeland, som hun giftet seg med høsten 2000:

- Jeg er svært spent, sier Per Haukeland til Dagbladet.

- Alt man kan gjøre er å håpe. Jeg har fulgt saken ganske nøye, og jeg er overbevist om at Kristin ikke har deltatt. I denne saken er det svært lite som er bevist, og derfor må det være tvil. Jeg kan ikke skjønne at Kristin blir dømt, sier han.

Advokat Tor Kjærvik sier til Dagbladet at Kristin i går kveld forsøkte å leve så normalt som det lar seg gjøre i et fengsel - i den situasjonen hun befinner seg i.

- Tenker på framtida

- Kristin er sjølsagt veldig spent og nervøs for hva de neste døgnene vil bringe. Vi skal huske på at det er hele framtida hennes som skal avgjøres, i dag eller torsdag. Jeg merker det helt klart på henne at hun er preget av stundens alvor. Noe annet ville vært rart. Dagen i dag og eventuelt i morgen blir ganske sikkert den lengste i Kristin liv, sier Kjærvik.

- Jeg vet at hun tenker veldig på framtida. Hva vil 21 års fengsel bety for henne i forhold til sønnen, ektemannen Per, familien, skole og utdannelse? Kristin gikk på videregående skole på Etterstad i Oslo da hun ble dømt i Nes herredsrett i juni i fjor. Siden har hun sittet i varetekt, sier Kjærvik.

I dag kommer Per Haukeland til å være til stede i rommet som Kristin og hennes forsvarere har til rådighet på Åråsen - for å støtte henne i de vanskelige og nervepirrende timene før juryen har bestemt seg for om hun er skyldig i medvirkning til overlagt drap eller ikke.