Venter: Lars Grønnerød

LILLESTRØM (Dagbladet): - Jeg er veldig lei meg for at drapene skjedde, og jeg har indirekte medvirket til det, fordi jeg ga en revolver til Per Orderud. Hadde jeg visst det jeg vet i dag, ville jeg aldri gjort det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld satt Lars Grønnerød på celle 317 i Oslo fengsel og tenkte på nettopp denne uttalelsen, som han kom med som siste ord i retten i går.

Millionæren som ble lei A4-livet på begynnelsen av 90-tallet, gjorde seg sine refleksjoner om hvordan replikken eventuelt hadde virket på juryen. Lars var den eneste av de fire tiltalte som valgte å komme med en sluttreplikk.

Advokat Morten Kjensli sier til Dagbladet at hans klient selvsagt er nervøs for de neste dagene, og at han har levd under et enormt press i snart tre år på grunn av trippeldrapet.

- Lars var så trøtt i går kveld på grunn av påkjenningene at han regnet med nærmest å besvime når det nærmet seg sengetid. Trolig ingen søvnproblemer for hans vedkommende, sier Kjensli.

Lars så alle nyhetssendingene i går kveld. Innimellom var han på et felleskjøkken og laget seg egg og bacon, som vanlig er. Fangen på celle 317 avsluttet kvelden med å se på en serie på TV2, sjølsagt om advokaten Ally McBeal, episode nummer 21.

Lars er, i motsetning til de tre medtiltale, soningsfange. Han sitter inne vesentlig for vinningsforbrytelser, som han fikk dom for sommeren 2000 i Oslo byrett. Lars håper å bli løslatt i juni, om alt går bra i dag eller torsdag.

Advokat Steinar Wiik Sørvik understreker at Lars er en mann med godt humør og en god replikk. Fra pauserommet sitt på Åråsen har Lars et vindu som han kan åpne, og som vender ut mot tribunen og gressmatta.

Lars har fra første stund, og i alles nærvær, fleipet med at dette skal være hans fluktrute. Wiik Sørvik har fyrt opp, og sagt at Lars i så fall må løpe ned fra tribunen og ut på matta, i håp om å kunne bli oppfattet som en fotballspiller, og ikke en fange på flukt.

- Men det ville nok fort vise seg at han er best uten ball, også Lars, som mitt bysbarn, Leo, sier Wiik Sørvik.