USA:

Venter massiv tidevannsflom

Over 20 millioner amerikanere er bosatt i området hvor det er ventet at den største tidevannsflommen på over to tiår vil finne sted fredag og lørdag.

FLOMVARSEL: For deler av den amerikanske østkysten, blant annet Washington DC, er det sendt ut farevarsel for flom, mye regn og sterk vind. Ifølge meteorologene kan tidevannsflommen bli den verste på to tiår. Foto: Samuel Corum / Getty Images / AFP / NTB
FLOMVARSEL: For deler av den amerikanske østkysten, blant annet Washington DC, er det sendt ut farevarsel for flom, mye regn og sterk vind. Ifølge meteorologene kan tidevannsflommen bli den verste på to tiår. Foto: Samuel Corum / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg til flom, er det ventet at stormsystemet vil bringe med seg mye regn og sterke vinder, skriver Washington Post.

Verst vil flommen bli i Baltimore og Washington D.C.-området, ifølge meteorolog Chis Strong, ved den nasjonale værvarslinga.

- Akkurat nå venter vi at dette kan bli en av de verste tidevannsflommene vi har hatt de siste 10 eller 20 åra for områder i nærheten av Chesapeake Bay, sier Strong til CNN.

Verste siden 2003

Chesapeake Bay er ei stor havnebukt på østkysten av USA, som strekker seg over flere stater. Ifølge National Park Service har over 100 000 bekker og elver utløp her.

Stormsystemet har allerede forårsaket rekordmengder med regn i California, og har ført til tornadoer i sør, skriver Washington Post.

I løpet av fredag kan vannet stige med over en meter. Så ille har ikke forholdene vært siden orkanen Isabel i 2003, skriver CNN. Den gang ble store områder oversvømt.

Ifølge meteorolog Strong er det imidlertid ikke ventet at tidevannsflommen vil føre til så massive mengder med vann som den gang, men tidevannsbølgen vil trolig bli den verste siden da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer