Venter med å stenge i Årdal

Hydro vil gi ti måneder ekstra overgang til dørfabrikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Etter omfattende press snur Hydro og venter med å stenge de eldste ovnene ved aluminiumsmelteverket i Årdal.

Hydro avviser at utsettelsen kommer som følge av politisk press, men har søkt Statens Forurensningstilsyn om tillatelse til å forlenge driften ved ovnene i ti måneder.

Utsettelsen er en del av omstillingsavtalen Hydro og Årdal kommune er i ferd med å inngå.

134 ut - 60 inn

De gamle og forurensende smelteovnene skulle etter planen stenges 1. januar 2007.134 personer i Årdal mister jobben når Hydro stenger den eldste delen av produksjonen.

– Vi har hele tiden vært opptatt av å bygge bru over mot ny aktivitet. Og vi er nå blitt enige med Årdal kommune om at vi forlenger driften slik at stengingen blir tilpasset oppstarten av den nye dørfabrikken til Dooria, sier informasjonssjef i Hydro, Thomas Knutzen, til NRK Sogn og Fjordane.

Dørfabrikken skal etter planen starte produksjonen neste år, og vil gi arbeid til rundt 60 mennesker. (ANB).

 TI MÅNEDERS UTSETTELSE  Hydros søknad til forurensningsmyndighetene om utsettelse med å legge ned de gamle ovnene i Årdal, betyr ti måneder lenger i jobb for 134 ansatte. Om lag 60 får jobb i den nye dørfabrikken. FOTO: Marit Hommedal, Scanpix.
TI MÅNEDERS UTSETTELSE Hydros søknad til forurensningsmyndighetene om utsettelse med å legge ned de gamle ovnene i Årdal, betyr ti måneder lenger i jobb for 134 ansatte. Om lag 60 får jobb i den nye dørfabrikken. FOTO: Marit Hommedal, Scanpix. Vis mer