Venter med avgjørelse om riving av regjeringskvartalet

Det kan bli aktuelt å ta i bruk Deichmanske bibliotek, sier fornyingsministeren.

HØYBLOKKA: Slik ser regjeringsbygget ut fra kulturministerens kontor.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HØYBLOKKA: Slik ser regjeringsbygget ut fra kulturministerens kontor. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) får ikke avklart regjeringskvartalets fremtid før etter stortingsvalget. Men Deichmanske bibliotek kan bli aktuelt å ta i bruk, sier hun.

- Det blir nok 2014 før vi får bestemt oss, sier hun til Dagsavisen.

Ny regjering Dermed kan spørsmålet om hvordan Norges regjeringsbygg bør utformes, bli overlatt til en eventuell borgerlig regjering etter høstens stortingsvalg.

- Dette er et av de største byggeprosjektene til staten noensinne. I tillegg har vi sikkerhetsdimensjonen ved dette, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeministeren, som derfor ikke vil forhaste seg.

Aasrud ser for seg en internasjonal arkitektkonkurranse om fire-fem år.

- Den vil nok vekke stor interesse, tror hun.

Deichmanske Aasrud mener alle departementene bør samles på ett sted. Årsaken er at Utenriksdepartementet trenger nye lokaler. I tillegg går det i dag bort mye tid til transport i forbindelse med møtevirksomhet. Dessuten er sikkerhetstiltakene lettere å gjennomføre om alle departementene ligger samlet.

Det kan også bli aktuelt å ta i bruk Deichmanske bibliotek, som ligger rett ved regjeringskvartalet, etter at Oslo kommune har vedtatt å bygge nytt bibliotek i Bjørvika.

- Jeg har en drøm om å få inkludert Deichmanske bibliotek, som i dag er litt gjemt bort bak Y-blokka. Kanskje kan vi ta i bruk bygget til pressekonferanser og møterom, sier Aasrud.

(NTB)


UAVKLART: Forbnyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) sier at avgjørelsen om hva som skjer med regjeringsbygget nok ikke blir tatt før etter stortingsvalget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
UAVKLART: Forbnyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) sier at avgjørelsen om hva som skjer med regjeringsbygget nok ikke blir tatt før etter stortingsvalget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer