AVHØR: Natt til i dag ble en Ålesund-kvinne funnet på en balkong på Hotell Alexandra i Molde. En mann er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han ble i natt tatt inn på sykehus, men tilstanden er nå vurdert slik at han skal være i stand til et avhør.  Foto: Erik Hattrem.
AVHØR: Natt til i dag ble en Ålesund-kvinne funnet på en balkong på Hotell Alexandra i Molde. En mann er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han ble i natt tatt inn på sykehus, men tilstanden er nå vurdert slik at han skal være i stand til et avhør. Foto: Erik Hattrem.Vis mer

Venter med avhør til Kripos kommer

En kvinne fra Ålesund ble funnet død på den blodige hotellbalkongen. En jevnaldrende mann er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Mannen som i morgentimene i dag ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, er tatt inn til avhør på politistasjonen i Molde, får Dagbladet opplyst.
 
- Vi regner med at han blir avhørt i løpet av kvelden. Tilstanden hans er ikke klarlagt enda, men i utgangspunktet kan han tas inn til avhør. Han har akkurat ankommet Molde politistasjon, sier politiadvokat Ole Ødegård i i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Politiet vil presentere siktelsen for mannen, og ta ham inn til avhør. Kripos ankommer Molde med taktiske etterforskere rundt klokken fem i ettermiddag.

- Vi vil konferere med dem før vi starter avhør, sier etterforskningsleder Arild Angen og legger til at den siktede har bedt om at forsvarer oppnevnes.  

Mannen ble i natt lagt inn på sykehus og behandlet for skader, men politiet har nå vurdert tilstanden hans såpass god at han kan avhøres.

Agen sier på en pressekonferanse at den døde kvinnen er fra Sunnmøre, og den siktede en mann fra Nordmøre. Ifølge Sunnmøre politidistrikt er kvinnen fra Ålesund. Begge er i 50-åra, opplyser politiet.

Politiet ønsker ikke å gå ut med navnene til den omkomne eller til den sikta.

Dødsårsak ukjent Kvinnens dødsårsak er foreløpig ikke kjent. Politiet avventer en foreløpig obduksjonsrapport som tidligst vil foreligge i morgen.

Politiet opplyser at de undersøker grundig hotellet, men også områdene rundt, men ikke nødvendigvis etter et våpen:  

- Vi leter ikke konkret etter et våpen, for det er ikke sikkert at det er tatt i bruk et våpen. Vi etterforsker bredt og ser hva vi finner. Skaden kan være påført på mange måter, men det er for tidlig å si noe om hvordan, sier Ødegård.   

Massivt bråk Natt til i dag ei kvinne funnet død på en balkong på hotell Alexandra i Molde.

I forkant skal det ha vært et massivt bråk fra rommet i fjerde etasje på hotellet.
Etterforskningslederen bekrefter at det var to hotellansatte som tok seg inn på rommet der slagsmålet fant sted.

Han bekrefter også Dagbladets opplysninger om at hotellpersonalet måtte skille siktede fra offeret da de kom inn på rommet.

- En av de to hotellansatte passet på at siktede ikke skulle foreta seg noe eller forlot rommer, mens den andre varslet politiet, sa Angen på pressekonferansen.

Da ambulanse og patrulje kom til stede fant de kvinnen hardt skadd på balkongen. Hun døde like etterpå.

Var på Fagforbund-konferanse Fagforbundet bekreftet tidligere i dag at den avdøde er tillitsvalgt i organisasjonen, og mannen som står siktet skal være medlem i Fagforbundet.

En representant fra Fagforbundets politiske ledelse reiste onsdag til Molde for å bistå fylkesledelsen.

Fagforbundet Møre og Romsdal var på hotellet i forbindelse med en tariffkonferansen.

Sjokk og vanntro Fagforbundet reagerer med sorg og vantro etter å ha fått melding om den tragiske hendelsen som skjedde i Molde, opplyser de i en pressemelding.

- En av våre tillitsvalgte er funnet død, en annen er pågrepet mistenkt for ugjerningen. Vår dypeste medfølelse går til de pårørende. Dette er en dyp personlig tragedie, og det er viktig at medlemmer og tillitsvalgte i forbundet tar vare på hverandre i tida framover, sier Jan Davidsen, leder for Fagforbundet.

- Fagforbundet iverksetter flere tiltak for å hjelpe og støtte alle involverte. Det viktigste vil være å skape møteplasser for de som trenger det.