Trondheim:

Venter ny smitterekord: - Forverret seg betydelig

I Trondheim kommune har 7,5 prosent av prøvene vært positive i helga.

ØKER: Smitten i Trondheim har økt kraftig den siste tiden, og kommunen venter at tallene vil stige i tida som kommer. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ØKER: Smitten i Trondheim har økt kraftig den siste tiden, og kommunen venter at tallene vil stige i tida som kommer. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

Coronasituasjonen har forverret seg kraftig i Trondheim den siste tida og søndag ble det registrert rekordhøye 64 nye smittetilfeller i kommunen. Tirsdag melder kommunen om 15 nye smittetilfeller, men mener det bare er snakk om et øyeblikksbilde og at tallene vil stige.

- Det er all grunn til å tro at smittetallene vil bli høyere i dagene som kommer og gå litt opp og ned, sier kommunedirektør Morten Wolden på et ekstraordinært møte i formannskapet tirsdag.

Han sier antallet smittede trolig gjenspeiles av at det ble tatt forholdsvis få prøver mandag.

Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen sier han forventer ny smitterekord i Trondheim når dagens prøver er analysert.

- 7,5 prosent av testene vi har tatt i helga har vært positive. I snitt har vi hatt 47 positive per dag i jula, og jeg forventer faktisk ny smitterekord i Trondheim i dag, sier Garåsen.

Flere brudd

Garåsen sier kommunen har enkelte utfordringer med at smittevernreglene ikke blir overholdt. Blant annet gjelder dette at folk i samme husstand som personer i karantene med symptomer, og som avventer testsvar, ikke overholder karanteneplikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer