Venter nytt terrorangrep

FBI har informasjon om at Al-Qaida planlegger å plassere bomber i høyblokker i USA. Angrepet skal bli like grusomt som i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI har informasjon som tyder på at al-Qaida overveier å leie leiligheter i uspesifiserte områder i USA. Hensikten skal være å plassere sprengstoff i leilighetene.

Det planlagte angrepet skal være av et like stort eller større omfang enn det som ble utført 11. september i fjor.

FBIs talskvinne, Debbie Weierman, understreker imidlertid at informasjon ikke går i retning av noe spesielt mål og at den ikke er bekreftet av andre kilder. FBI har sendt informasjonen videre til sine lokalkontorer og andre myndigheter.

Utleiere av leiligheter er også blitt advart.

De siste ukene og månedene har USA mottatt etterretningsinformasjon som tyder på at al-Qaida planlegger et nytt angrep mot USA. Det opplyser en embetsmann som ba om ikke å bli navngitt, til nyhetsbyrået Reuters lørdag.

Tidligere på dagen meldte nettutgaven til avisa New York Times at amerikansk etterretning har fanget opp flere beskjeder innen Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk om at det planlegges et nytt angrep mot USA eller amerikanske interesser i utlandet.

I et intervju med en arabisk avis på fredag, sa den tidligere Taliban-lederen

mullah Omar

at al-Qaida vil fortsette sine angrep mot USA.

- Vår ild skal nå Det Hvite Hus, sa han.

(NTB)

I BRANN:</B> Terrorangrepene 11. september tok livet av mer enn 3000 mennesker. Symbolbygningene Pentagon og World Trade Center ble truffet og forsterket effekten av angrepet. Nå frykter amerikanerne angrep på boligblokker.