Venter økende dødstall

Teheran : Iranske myndigheter venter at antallet døde etter jordskjelvet i Bam vil stige utover det foreløpige tallet på 20.000 omkomne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

–Vi tror omfanget av katastrofen er enda større og at antallet ofre er enda høyere enn tidligere kunngjort, sa innenriksminister Abdolvahed Mussavi Lari lørdag.

Tidligere på dagen lørdag sa innenriksdepartementet at minst 20.000 mennesker er omkommet og 30.000 skadd i jordskjelvet som ødela omkring 75 prosent av byen Bam fredag morgen.

Hjelp flys inn

De første flyene med utenlandske redningsarbeidere kom lørdag morgen til Kerman i Iran, opplyser lokale myndigheter til nyhetsbyrået IRNA.

Flyene med redningsarbeidere kommer fra Storbritannia, Tyskland, Russland og Sveits.

Tar i mot hjelp fra alle

Iran vil ta imot hjelp fra alle land, med unntak av Israel, i redningsarbeidet etter jordskjelvkatastrofen, opplyste innenriksdepartementets talsmann Jahannbakhsh Khanjani. Unntaket gjaldt ikke USA. USA har sagt landet er beredt til å hjelpe Iran. selv om det ikke er diplomatiske forbindelser mellom de to landene.

Khanjani sier det trengs redningshunder og maskiner som kan lete fram overlevende, sammen med medisiner, tepper, telt og brakker.

(NTB-AFP)