Venter på å få komme inn i Burma

Fransk skip håper på juntaens velsignelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fransk marineskip med 1 000 tonn mat og annen nødhjelp ligger utenfor kysten av Burma og venter på tillatelse til å gå i land i de syklonherjede områdene.

Skipet «Le Mistral» ligger nå 22 kilometer utenfor Burmas territorialfarvann, ifølge en uttalelse fra franske myndigheter.

Skipet har med seg 1 000 tonn mat, nok til å gi 100 000 mennesker mat i 15 dager.

I tillegg har skipet med utstyr til å gi 60 000 hjemløse mennesker husly, heter det i uttalelsen.

Franske myndigheter håper skipsmannskapet skal få lov til å gå i land i det hardt rammede området rundt Irrawaddy-deltaet.

Det pågår lørdag forhandlinger med burmesiske myndigheter.

Fredag beskyldte Burmas FN-ambassadør Frankrike for å sende et krigsskip mot landet.

Frankrike avviste anklagen, og forklarte at selv om skipet er under den franske marinens kommando, er det lastet med mat og medisiner.

VERDIFULL LAST: Det franske fraktskipet «Le Mistral» har med 1 000 tonn mat til de syklonrammede områdene i Burma. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
VERDIFULL LAST: Det franske fraktskipet «Le Mistral» har med 1 000 tonn mat til de syklonrammede områdene i Burma. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Episoden illustrerer hvordan de burmesiske ledernes skepsis til Vesten gjør det vanskelig å få nødhjelp fram til syklonofrene i landet.

(NTB)

Venter på å få komme inn i Burma
KAN METTE 100 000 MENNESKER: Lasteskipet inneholder nok forsyninger til å mette 100 000 mennesker i 15 dager.
SLIPPER IKKE INN: Burmas myndigheter har vært svært restriktive på hvem de slipper inn i landet. Verken de internasjonale hjelpeorganisasjonene eller matforsyningene har sluppet gjennom til nå.