Venter på beskjed om de skadde barna

Pårørende har kommet til sykehuset i Sveits.

 FRA HJEMBYEN:  Den belgiske journalisten Mary Wyers fra lokalavisa i Lommel er blant pårørende og og pressefolk fra hele Europa som venter på beskjed om barna som ble skadd i busskatastrofen tirsdag kveld. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FRA HJEMBYEN: Den belgiske journalisten Mary Wyers fra lokalavisa i Lommel er blant pårørende og og pressefolk fra hele Europa som venter på beskjed om barna som ble skadd i busskatastrofen tirsdag kveld. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SION (Dagbladet): Flere pårørende etter busskatastrofen tirsdag kveld, der 22 barn og seks voksne mistet livet kom til Hospital De Sion ved 12-tiden for å få vite nytt om sine kjære som ble skadd i tunnelulykken.

24 barn ble skadd, flere av dem alvorlig.

En av de ansatte ved sykehuset opplyser til Dagbladet at noen av barna, som er i 12-årsalderen kan bli utskrevet seinere i dag.

Sykehusledelsen har innkalt til en pressekobnferanse før klokka 13.

Utenfor dette sykehuset, om lag en mil fra ulykkesstedet, er det et stort presseombud i formiddag med journalister fra en rekke land.

Ekstrautgaver Dagbladet har pratet med en belgisk journalist som er fra samme område som mange av dødsofrene, byen Lommel.

- Hjemme er det ekstra nyhetssendinger på tv hele tiden, og avisene gir ut ekstrautgaver. Jeg twitrer hver minste detalj her utenfra sykehuset. Interessen hjemme i Belgia er enorm , sier utsendt reporter Mary Wyers i avisa Het Belang Nan Limburg.

 DET FØRSTE BILDET:   Dette var situasjonen som møtte politi og rednignsmannskaper da de kom til åstedet i tunnelen etter at bussen smalt inn i en nødlomme klokka 21.15 tirsdag. FOTO: POLITIET/AP/SCANPIX.
DET FØRSTE BILDET: Dette var situasjonen som møtte politi og rednignsmannskaper da de kom til åstedet i tunnelen etter at bussen smalt inn i en nødlomme klokka 21.15 tirsdag. FOTO: POLITIET/AP/SCANPIX. Vis mer

Limburg er provinsen der Lommel ligger ligger. Mange av barna kommer fra en skole i Lommel.

Den andre skolen som er rammet, ligger ved Brüssel.

Følges av leger og psykologer - Belgiske leger og psykologer er blitt sendt med foreldrene på fly ned hit for å bistå underveis. Samtlige foreldrene blir nå tatt hånd om av et stort hjelpeapparatet, sier den belgiske journalisten til Dagbladet.

Tidligere i dag var flere av foreldrene som har fått bekreftet at deres barn er døde, på et begravelsesenter i Sion.

Der fikk de være sammen med sine avdøde barn.

Dette området er sperret av for pressen.

- Litt som Norge etter 22. juli - Dette er en tragedie for Belgia. Stemningen i hele landet er forandret. Folk er mer støttende og solidariske overfor hverandre. Det kan kanskje sammenlignes litt med samholdet i Norge etter 22. juli, slik jeg har lest om det, sier Mary Wyers.

Den belgiske journalisten begynenr vanligvis sin hverdag med en joggetur før klokka 07.

Klarte ikke å gå ut - I går hørte på på nyhetene om det som hadde skjedd om antallet døde, og ble helt sjokkert. Jeg klarte ikke å komme meg ut, men ble sittende og følge med på nyhetene. Like etter ringte sjefen og ba meg komme av gårde til Sveits.

 FRA HELE EUROPA:  Medier fra hele Europa er samlet utenfor sykehuset i Sion.Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FRA HELE EUROPA: Medier fra hele Europa er samlet utenfor sykehuset i Sion.Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Både den belgiske statministeren og ordføreren i Lommel kom til uøyllesområdet.  Lommel med om lag 40.000 bygger ligger i Flandern, nær den nederlandske grensen.

 STILLE ETTER TRAGEDIEN:  Dødofrene ble minnet i går kveld fra en motorveibro like foran tunnelen der bussen kjørte i veggen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STILLE ETTER TRAGEDIEN: Dødofrene ble minnet i går kveld fra en motorveibro like foran tunnelen der bussen kjørte i veggen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer