Venter på bilder fra overvåkningskameraet

Politiet håper de kan vise hva som egentlig skjedde da en 31 år gammel kvinne ble knivstukket i Lillestrøm.

KNIVSTUKKET: Her har ambulansepersonell og politi kommet til stedet der den 31-årige kvinnen ble knivstukket midt i Lillestrøm sentrum. MMS-foto: Emilie Bøe Arnesen
KNIVSTUKKET: Her har ambulansepersonell og politi kommet til stedet der den 31-årige kvinnen ble knivstukket midt i Lillestrøm sentrum. MMS-foto: Emilie Bøe ArnesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen (31) som ble knivstukket i Lillestrøm i dag var gift med sin gjerningsmann. Begge har kurdisk bakgrunn, melder politioverbetjent Bjørn Teigen ved Lillestrøm politistasjon.

Var gift Politiet vet fremdeles lite om hva som er årsaken til knivstikkingen, men går nå ut med nye opplysninger om at den siktede 47-åringen var gift med sitt offer. Nå avhører politiet i Lillestrøm vitner, og vil også ta inn både kvinnen og den siktede til avhør etterhvert.

- Vi venter nå på at fornærmede og siktede er i stand til å bli avhørt, sier Teigen.

Fulgte etter gjerningsmannen Det var klokka 11.35 at Romerike politidistrikt fikk melding om at en kvinne hadde blitt knivstukket ved kjøpesenteret Lillestrøm Torv i Lillestrøm.

- Det var flere som ringte inn, og et vitne som fulgte etter gjerningsmannen, slik at vi fikk pågrepet ham, sier operasjonsleder Terje Skaftnes ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Flere vitner - Kvinnen, en 31-åring fra Skedsmo, hadde blitt knivstukket flere ganger i rygg og høyre arm. Hun er nå på vei til Ullevål universitetssykehus, sier Skaftnes i 12.20-tida.

Det var mange som var vitne til hendelsen. Flere Dagbladet har snakket med, forteller at det var svært blodig på stedet.

- Først hørte jeg en kvinne skrike og at folk sprang ut av butikkene for å se hva som hadde skjedd. Jeg fulgte etter og fikk se en kvinne ligge ved inngangen til Spaceworld, forklarer en av dem til Dagbladet.

Stanset utenfor politistasjonen Det ble iverksatt livreddende tiltak på stedet, men det ble bestemt at hun måtte sendes til sykehus. Operasjonsleder Skaftnes kjenner ikke til om hun var ved bevissthet da hun ble brakt fra stedet.

- Gjerningsmannen, som er en 47 år gammel mann fra Skedsmo, satte seg i en bil, og ble stanset rett utenfor politistasjonen rundt 500 meter unna åstedet. Hun var blodig og kniven er så langt ikke funnet, sier Skaftnes til Dagbladet.

Skal ha kranglet Ifølge Hammer er hun påført alvorlige, men ikke livstruende skader.

Vitner på stedet skal ha fotalt politiet at de to skal ha kranglet utenfor butikken før kvinnen ble stukket.

- Denne krangelen skal angivelig ha foregått på kurdisk, sier innsatslederen.

En av Dagbladets tipsere, som jobber på senteret, forteller at man nå leter etter hendelsen på overvåkningsopptak.

Det skal være fullt kaos på kjøpesenteret etter hendelsen.

Dramatisk hendelse For de ansatte ved Lillestrøm Torv har hendelsen vært dramatisk. Senterleder, Laila Sønstervold prøver
å gjør det hun kan for å berolige og snakke med de som har behov for dette.

- Dagen i dag har vært veldig spesiell. Det er heldigvis sjeldent at slike ting skjer, sier hun. Det har vært dramatisk og ekkelt
for de ansatte, og jeg tar nå en runde rundt på senteret og snakker med de ansatte om hendelsen, legger hun til.

Lillestrøm politistasjon har nå blitt tilsendet bildene fra overvåkningskameraet fra Lillestrøm Torv, noe som kan hjelpe til i etterforskningen av gjerningsmannen.

Venter på bildene Ifølge politioverbetjent Bjørn Teigen ved Lillestrøm politistasjon, har den 47 år gamle gjerningsmannen blitt arrestert, men
er ennå ikke avhørt.

- Mannen skal fremstilles for lege før han blir avhørt, sier Teigen til Dagbladet.

Han har ennå ikke sett bildene fra overvåkningskameraet, men håper at disse kan hjelpe til i etterforskningen.

- Hvis dette er snakk om bilder av selve hendelsen, kan dette selfølgelig hjelpe oss mye i etterforskningen av saken, sier han.

Spaceworld ble stengt Butikkkjeden Spaceworld på Lillestrøm Torv var i dag stengt en time etter at en 31 år gammel kvinne ble knivstukket rett utenfor butikken.

- Vi driver og rydder i butikken og håper på at vi snart kan åpne igjen, sier butikkmedarbeider Fredrik Kiran i Spaceworld.