Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venter på DNA i Birgitte-saken

Politiet i Haugesund må vente minst en måned til før de får svar på de siste DNA-analysene i Birgitte-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNA-prøver er sent til et laboratorium i Østerrike for sammenligning med hårstrå som ble funnet i Birgitte Tengs' hånd. Prøvene ble sendt før jul, og politiet var lovet et svar i februar.

- Vi har nå fått beskjed om at prøvene ikke er ferdige før tidligst om en måned, opplyser politiadvokat Thor Buberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, til NTB.

Analyse

Årsaken til at resultatet fra rettsmedisinsk institutt i Innsbruck i Østerrike nå er forsinket er av teknisk art, opplyser Buberg. I fjor høst sendte politiet DNA-prøver fra over 40 menn til sammenligning med DNA funnet på den døde Birgitte Tengs 6. mai 1995.

Blant prøvene var også DNA fra Birgittes fetter. Ingen av prøvene stemte overens med DNA fra håret som ble funnet i Birgittes hånd. Prøvene som nå er til analyse, skal sammenlignes med samme DNA-prøver som i fjor høst.

Opplysningen om at DNA fra fetteren ikke stemte med DNA funnet på Birgitte, førte til at politiet fikk inn flere tips i saken. Blant annet ble en mann avhørt i saken.

Det ble også tatt DNA-prøver av denne mannen. Prøvene ble sendt til Østerrike, og Resultatet var ventet i februar.

Buberg bekrefter at prøvene som han nå venter på er de samme som skulle vært ferdige i februar.

Etterforskning

Ifølge Thor Buberg skjer det lite eller ingenting i etterforskningen av drapet på Birgitte i påvente av resultatene fra Østerrike. I tillegg til politiet i Haugesund, venter også Birgittes fetter på resultatet.

Fetteren er tilkjent erstatning etter at han ble frikjent for drapet på sin kusine. Denne saken skal igjen til behandling, men etter nye regler skal dette skje i forhandlinger med Statsadvokaten i Rogaland.

Fetteren er i tillegg dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til Birgittes foreldre. Også denne saken skal til ny behandling. For begge erstatningssakene er resultatene fra laboratoriet i Østerrike viktige.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media