Venter på dommen

ÅLESUND (Dagbladet): Av allmennpreventive hensyn valgte aktor og statsadvokat Jan Hoel å nedlegge påstand om ubetinget fengsel i 60 dager for Sveinung Rødseth. Forsvarsadvokat Harald Stabell påsto full frifinnelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før prosedyrene i Frostating lagmannsrett i går forklarte rettspsykiatrisk sakkyndig Karl-Ewerth Horneman om sine møter med Rødseth i 1981.

- Det virket på oss som samtalte med ham som om han fortalte det han selv hadde opplevd. Han stilte seg selv spørsmål om hvordan han kunne ha skadet sin datter Therese og forklarte det som om det var en gardin som gikk ned for ham. Rødseth forsøkte aldri å legge skylden på andre, forklarte Horneman.

Han beskrev Rødseth som nøktern, intelligent og en person som ikke fantaserte da han fortalte om hardhendt behandling av sin datter.

- Klaget ikke

- Da vi samtalte med ham de to første gangene hadde vi ikke lest saksdokumentene. Vi visste følgelig ikke hva han hadde forklart til politiet, sa Horneman.

Likevel forklarte Sveinung Rødseth seg på samme måte som han hadde gjort i tidligere politiavhør der han påtok seg ansvar for å ha vært hardhendt med barnet ved to forskjellige anledninger.

- Jeg husker usedvanlig godt, og denne saken spesielt godt fordi den var så spesiell. Det var overhodet ikke i mine tanker at han kan ha påtatt seg skyld for å slippe press i avhørssituasjonen. Han klaget heller ikke på at han var blitt utsatt for press, sa Karl-Ewerth Horneman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer