Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Trump presses fra alle kanter:

Venter på nådestøtet

Felles han ikke av spesialetterforskerens Russland-rapport, står det seks Kongresskomiteer klare til å forsøke å avlevere nådestøtet mot Donald Trump.

PRESSES: Det pågår rett under 20 etterforskninger der man ser nærmere på USAs Donald Trump. Trykket kommer ikke til å avta den nærmeste tida. Foto: AFP Photo / NTB scanpix
PRESSES: Det pågår rett under 20 etterforskninger der man ser nærmere på USAs Donald Trump. Trykket kommer ikke til å avta den nærmeste tida. Foto: AFP Photo / NTB scanpix Vis mer

Helt siden den brautende New York-milliardæren Donald Trump ble president 20. januar 2017, har eksperter, kommentatorer og politiske motstandere diskutert hvordan man skal bli kvitt ham før valget i 2020.

Å stille Trump for riksrett har lenge vært svaret.

Men USAs president kan bare stilles for riksrett og deretter avsettes hvis han eller hun har begått «forræderi, korrupsjon eller andre alvorlige lovbrudd og forseelser», ifølge grunnloven. Hva som utgjør «alvorlige lovbrudd og forseelser», er et definisjonsspørsmål.

Ingen har klart å vise, utover enhver tvil, at Trump har gjort seg skyldig i dette. Og det har vært flust av forsøk.

Trump-trøbbel

Det pågår for øyeblikket rett under 20 etterforskninger i USA som på en eller annen måte angår eller involverer Trump eller apparatet rundt ham. Den granskningen Trump har størst grunn til å frykte, er spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?