- Venter på nasjonal forskrift

Flere kommuner rundt Oslo har hatt møter med statsforvalteren om nye tiltak. Helseministeren møter pressen klokka 21.

NESODDEN: Også Nesodden kommune har hatt møte med statsforvalteren mandag. Nå venter de på nye regler fra nasjonalt hold. Foto: Audun Braastad / NTB
NESODDEN: Også Nesodden kommune har hatt møte med statsforvalteren mandag. Nå venter de på nye regler fra nasjonalt hold. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere kommuner i Viken har mandag hatt møte med nasjonale myndigheter, FHI, Helsedirektoratet og Statsforvalteren.

På disse møtene kom det fram at FHI og Helsedirektoratet anbefaler at det innføres en innstramming i Viken, skriver Bærum kommune på nettsidene sine.

- I dag har Helsedirektoratet og FHI anbefalt felles skjerpet nasjonalt tiltaksnivå gjeldene for kommunene i Viken. Det kommer mer informasjon om dette fra nasjonale myndigheter i løpet av ettermiddagen/kvelden, skriver Bærum kommune på sine nettsider.

ADVARER: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad frykter en smitteøkning fram mot påska. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Venter på nasjonal forskrift

Også Nesodden kommune hadde møte med statsforvalteren mandag.

- Vi venter nå på en nasjonal forskrift. I møtet kom det frem at det er en alvorlig situasjon i vårt nærområde. Og at R-tallet må ned. På Nesodden er det en annen smittesituasjon med lav smitte, sier varaordfører Cathrine Kjenner Forsland i Nesodden kommune til Dagbladet.

- Vi har allerede en streng forskrift, med påbud om karantene for personer i samme husstand som en som har vist symptomer og blir testet, til negativt testsvar foreligger. Og påbud om munnbind i butikker og i kollektivtransporten. For oss er det kjempeviktig å skjerme barn og unge, sier Forsland.

Varsler pressemøte

Helse- og omsorgsdepartementet skriver i en pressemelding mandag ettermiddag at helseminister Bent Høie er tilgjenglig for pressen angående smittesituasjonen i Viken klokka 21.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen holder pressekonferanse 18.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer