Venter på neste runde

- Ja det er godt å få satt aktiv dødshjelp på dagsorden, sier Christian Sandsdalen over et glass rødvin. Han er dømt for å ha satt dødsdosen i en MS-syk. 59 prosent av de spurte i Norsk Gallups undersøkelse mener hans handling burde vært tillatt etter loven. 28 prosent sier nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

80-åringen ble rikskjendis da rettssaken mot ham startet i Oslo byrett for fire måneder siden. I dag får han to brev i uka, og telefonen står sjelden stille. Han blir også invitert til paneldebatter.

- Jeg kan nesten ikke gå rundt i Oslo uten at jeg blir stoppet av fremmede mennesker, sier Sandsdalen.

- Det er mest støtteerklæringer, men det finnes jo en del kristne mennesker som ikke har mye til overs for det jeg har gjort. For ikke lenge siden ble jeg stoppet av en eldre dame. Hun sa: «Jeg ber for deg hver kveld, for husk at Jesus kan redde deg».

Sandsdalen venter nå på neste rettsrunde i lagmannsretten. Han tror sjansen for frifinnelse er større denne gangen.

- Husk at helt ordinære folk skal være med på å avgjøre skyldsspørsmålet. Hvis vi legger den nye undersøkelsen til grunn, så er det ikke tvil om at befolkningen er blitt mer liberale til eutanasi.

Mer liberale

Torsdag 13. juni i fjor ga Christian Sandsdalen MS-syke Bodil Bjerkmann dødelige doser med morfin og ketogan. På et gripende videoopptak forteller Bjerkmann om sitt eneste ønske; å få hjelp til å dø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer