Venter på obduksjons-svarene

KRISTIANSAND (Dagbladet): Hvordan ble jentene drept? Ble de seksuelt mishandlet? Etterlot gjerningsmannen seg spor? I morgen kan svarene komme fra Rettsmedisinsk Institutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke, sier politiinspektør Mangus Andreassen til Dagbladet.

45 tjenestemenn jobber nå med saken. Politiet kjenner fortsatt ikke det nøyaktige drapsøyeblikket, men mener nå å være rimelig sikre på at jentene ble drept fredag. Jentene forlot fedrenes hjem ved 18.30-tida fredag, og ble meldt savnet ved 23-tida.

Søndag kveld ble Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) funnet døde.

Politiet regner med å få den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk Institutt ved Rikshospitalet i morgen, og håper den inneholder mer håndfast informasjon om drapstidspunktet. Vanligvis fastslås dette på grunnlag av kroppstemperaturen, men siden levningene etter ofrene lå ute så lenge må det nærmere undersøkelser til.

- Vanskelig oppgave

Den foreløpige obduksjonsrapporten vil også gi nærmere svar på hvordan jentene ble drept, om de ble mishandlet og om drapsmannen etterlot seg hår eller fingeravtrykk.

For etterforskerne er dette viktige spor for å danne seg et bilde av gjerningsmannen.

- Dette er en veldig vanskelig oppgave, og Rettsmedisinsk Institutt bruker all den tid de trenger. Vi presser ikke på, sa kriminalsjef Arne Pedersen på en pressekonferanse i ettermiddag.

Politiet vil neppe gå ut med mye informasjon fra denne rapporten med det første. Årsaken er at politiet anser det som viktig å kunne konfrontere eventuelle mistenkte med opplysninger om åstedet og ofrene som bare gjerningsmannen kan ha kjennskap til.

- Vi har ikke tatt stilling til hva vi kommer til å offentliggjøre fra rapporten, sier Andreassen til Dagbladet.

Åstedsundersøkelsene avsluttet

Åstedsgranskerne fra Kripos og det lokale politidistriktet fortsatte i kveld arbeidet med å sikre tekniske bevis i ved Stampene i Baneheia. Undersøkelsene ble i kveld avsluttet, men området vil ikke bli åpnet med det første, i tilfelle det skulle bli behov for nye undersøkelser.

I ettermiddag har 20 tjenestemenn fra politiet gjenopptatt arbeidet med rundspørring i nabolaget på Grim. Dette arbeidet vil sannsynligvis pågå noen dager til.

- Vi har veldig god informasjon å jobbe ut i fra, og håper fortsatt på en snarlig løsning i saken, sa kriminalsjef Pedersen i ettermiddag.

HENTET UT: De to drepte jentene ble hentet ut fra åstedet i går ettermiddag.