Venter på sin datter

MOSKVA (Expressen/Dagbladet): Den fortvilte kvinnen holder opp et bilde på sin datter som er gissel hos tsjetsjenerne inne i teateret i Melnikovgata i Moskva. Hun er en av de mange utmattede pårørende som venter i en skolebygning nær teateret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har ikke sovet et sekund, men jeg skal bli her til løsningen kommer, sier ingeniøren Kirill Petrov (47). I to netter har han våket. Han og de andre pårørende dels sitter, dels ligger rundt omkring i skolebygningen. Bygningen er avsperret av politi. Journalister skal stoppes fra å snike seg inn.

Marerittet

De mange pårørende som kommer ut for å røyke eller få litt frisk luft, virker mer utmattede og oppgitte. Mange vil ikke prate. Det virker som om de er i ferd med å miste håpet.

- Dette er fullstendig sinnssykt, sier Kirill Petrov under en av sine røykepauser. Han og konas mareritt begynte for snart to døgn siden. Meldingen om at terrorister hadde tatt gisler på et teater i Moskva fikk de på tv. Tanken gikk med en gang til deres 22-årige sønn. De visste han var på det aktuelle teateret, sammen med sin nye kjæreste.

Sønnen ringte

Rett etterpå kom telefonen fra sønnen.

- Han sa: «De har tatt oss. Det er mennesker som er bevæpnet og som har sprengstoff.» Han sa det i en rolig tone. Han er sånn. En mann med fast karakter, en mann som vanligvis ikke viser sine følelser, forteller Kirill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer