Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venter på søknad fra Hanssen

Bjarne Håkon Hanssens nye First House-partner, Ketil Lindseth, kan allerede til uka bli ilagt karantene.

 VENTER PÅ HANSSEN: Bjarne Håkon Hanssen har ennå ikke levert inn papirene som gjør at Karanteneutvalget kan vurdere om den tidligere statsråden umiddelbart kan gyve løs på nye PR-oppdrag. Foto: Kirster Sørbø/Dagbladet

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen går av.

Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
VENTER PÅ HANSSEN: Bjarne Håkon Hanssen har ennå ikke levert inn papirene som gjør at Karanteneutvalget kan vurdere om den tidligere statsråden umiddelbart kan gyve løs på nye PR-oppdrag. Foto: Kirster Sørbø/Dagbladet Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen går av. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):Av de tre First House-partnerne som kommer direkte fra Jens Stoltenbergs mannskap i regjeringskvartalet, er det bare Bjarne Håkon Hanssen som ennå ikke har sendt over sin sak til Karanteneutvalget.

Det bekrefter lederen av Karanteneutvalget, Endre Skjørestad, overfor Dagbladet.

Styremøte på mandag
Allerede til uka vil hans tidligere statssekretær og hans nye First House-partner, Ketil Lindseth, få beskjed om han blir ilagt karantene eller saksforbud.

Da skal Karanteneutvalget ha styremøte, og på dagsorden er Lindseths sak.

24. oktober ble det kjent at Bjarne Håkon Hanssen går over til PR-bransjen sammen med Jens Stoltenbergs tidligere rådgiver, Jan- Erik Larsen, og Hanssens egen statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Ketil Lindseth.

Inkognitogata 1
Det stormer rundt Hanssens nye PR-jobb i First House. På Stortinget er mange skeptisk til hans rollebytte.

I går skrev Aftenposten at Bjarne Håkon Hanssen disponerer en leilighet i First House eksklusive lokaler i Oslos ambassadestrøk. Seinere på dagen gikk Jan-Erik Larsen ut og avviste at det er en leilighet som følger med Hanssens nye jobb. Ifølge Larsen har både First House og Hanssen felles gårdeier.

— Fellesnevneren er undertegnede som har formidlet kontakt til både First House og Hanssen, sa Larsen til NRK.

Mulig saksforbud
Både Hanssen og Lindseth kan bli ilagt karantene opp til 6 måneder før de kan begynne på ny jobb i PR-selskapet First House. I tillegg kan de begge få forbud mot å jobbe med saker direkte relatert til den tidligere jobben i Helse- og omsorgsdepartementet inntil et år.

Allerede har Jens Stoltenbergs tidligere rådgiver Jan-Erik Larsen fått beskjed om at han slipper karantene og såkalt saksforbud.

Venter på sak
Karanteneutvalgets leder, Endre Skjørestad, venter fortsatt på at Bjarne Håkon Hanssen skal sende over de nødvendige dokumentene.

—Jeg fikk en sms tirsdag om at det nå vår en mye omtalt sak i pressen og at han skulle ta kontakt med oss når han var tilbake i landet over helga, forteller Skjørestad til Dagbladet.

Fra utvalget får papirene fra Hanssen har utvalget to uker på seg til å behandle saken.

Det var i går ikke mulig for Dagbladet å få svar fra Bjarne Håkon Hanssen om leiligheten han disponerer i Inkognitogata eller karantenesaken. Men til TV2, som møtte ham på flyplassen fra turen i Afrika, gjorde han det klart at han vil «svare på en god måte, men først skal jeg hvile litt».

KONTOR OG HJEM:  I dette bygget skal konsulentselskapet First House etablere seg. Bjarne Håkon Hanssen disponere også en leilighet i samme bygg. Foto: Scanpix
KONTOR OG HJEM: I dette bygget skal konsulentselskapet First House etablere seg. Bjarne Håkon Hanssen disponere også en leilighet i samme bygg. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media