Venter på Statoil-aksjen

Når børsen åpner klokka 10, vil det vise seg om Statoil-aksjen til 69 kroner var et godt kjøp. Foreløpig ser det ut til at 62 000 privatpersoner og andre investorer har gjort en god investering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går bestemte Statoil og departementet at Statoil-aksjen skal starte med en pris på 69 kroner når den noteres på Oslo Børs i dag klokka 10. Det betyr at Olje- og energidepartementet valgte å selge unna aksjene i nedre del av prisintervallet som på forhånd var satt til mellom 66 og 76 kroner.

- Dette er en fornuftig pris og den markedet vil betale, sier oljeminister Olav Akselsen.

Populær aksje

Mesteparten av aksjene er kjøpt av utenlandske selskap, men 62 000 privatpersoner bestilte også Statoil-aksjer. De som kjøpte for opptil 25 000 kroner, fikk tre kroner rabatt per aksje. Aldri før har så mange deltatt i et norsk aksjesalg, og mange av disse vil spent følge kursutviklinga på Oslo Børs fra klokka 10 og New York-børsen i ettermiddag.

Flere eksperter tror prisen vil stige utover formiddagen. Etterspørselen etter aksjen var fire ganger så stor som antallet som ble solgt, og Finanskanalen.no tror at norske selskaper har fått færre aksjer enn de ønsket. Disse selskapene vil i så fall være med å presse prisen opp i dag.

Staten får pengene

Statoil kan ha valgt å prise aksjene lavt for å blidgjøre kjøperne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer