VENTER PÅ SVAR OM TINA-DRAPET:  20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet død i en dreneringskum ved Bore kirke på
Jæren. Hun hadde da vært savnet i en måned.I løpet av den lange tiden har regnvann skylt bort eventuelle spor og bevis som kunne lede politiet til en gjerningsmann. Men i plastsekken som har vært tullet rundt Tina, fant politiet barnåler og gresstrå. Disse blir nå analysert og sammenlignet med nåler og gress fra stedet hvor politiet tror hun ble drept. Nå venter politiet på en håranalyse og videoopptak. Arkivfoto: Politiet / SCANPIX
VENTER PÅ SVAR OM TINA-DRAPET: 20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet død i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Hun hadde da vært savnet i en måned.I løpet av den lange tiden har regnvann skylt bort eventuelle spor og bevis som kunne lede politiet til en gjerningsmann. Men i plastsekken som har vært tullet rundt Tina, fant politiet barnåler og gresstrå. Disse blir nå analysert og sammenlignet med nåler og gress fra stedet hvor politiet tror hun ble drept. Nå venter politiet på en håranalyse og videoopptak. Arkivfoto: Politiet / SCANPIXVis mer

Venter på svar fra håranalyse og videoopptak i Tina-saken

Politiet venter på analyse av et hårstrå og skal se gjennom deler av overvåkingsvideoene fra Stavanger sentrum kvelden Tina Jørgensen forsvant høsten 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Et hår som har vært liggende ble sendt inn til Folkehelseinstituttet (FHI) før jul. Vi venter fortsatt på analyserapport, sier politiadvokat Herdis C. Traa til Stavanger Aftenblad.

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl sier til avisa at han håper at ny og utviklet teknologi kan gi politiet nye svar på hva som skjedde i Tina-saken. Politiet ønsker ikke å kommentere hvor hårstrået ble funnet.

Politiet har også gått gjennom deler av gamle opptak fra overvåkingsvideoer fra Stavanger sentrum i forbindelse med etterforskningen. Det finnes imidlertid svært få maskiner som kan spille av de gamle kassettene, og politiet venter på at Kripos' VHS-spiller skal bli reparert.

 (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram