Budsjettforhandlinger på overtid:

- Venter på tilbakemelding fra regjeringspartiene

Budsjettpartene vurderer nå en omfattende pakke med flere klimatiltak som Venstre la fram i går. 

LA FRAM NYE FORSLAG:  Partileder (V) Trine Skei Grande på vei inn til møte hos statministeren lørdag kveld. Under møtet la Venstre fram nye forslag som   Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LA FRAM NYE FORSLAG:  Partileder (V) Trine Skei Grande på vei inn til møte hos statministeren lørdag kveld. Under møtet la Venstre fram nye forslag som   Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til tross for kveldsmøter med partilederne i statsministerboligen både fredag og lørdag, klarte ikke regjeringspartiene, Venstre og KrF å komme fram til en enighet innen fristen søndag kveld.

Nå forsetter forhandlingene på overtid.

Så lenge samtalene fortsetter, er det fortsatt håp om å komme til enighet, sier flere parter søndag.

- Venstre forhandler selvsagt fordi vi tror det er mulig å finne gode løsninger. Veien videre er at vi venter på tilbakemelding fra regjeringspartiene etter gårsdagens møte, sier Terje Breivik, i Venstre til Dagbladet søndag.

Klimapakke fra Venstre

Venstre la i går nye forslag på bordet.

Forslagene skal være en omfattende pakke med flere klimatiltak, sier en kilde med kjennskap til forhandlingene til Dagbladet.

Pakken fra Venstre skal berøre den vanskelige bilpakken indirekte, og kan løse opp i striden om drivstoffavgiftene, samtidig som partiet mener det vil føre til kutt i klimagassutslippene, får Dagbladet opplyst.

Etter det Dagbladet forstår, skal Venstres klimapakke blant annet innebære forslag om konkrete forpliktelser fra regjeringen om omsetningskravet for biodrivstoff, som Venstre i sitt alternative statsbudsjett foreslår økt til 20 prosent innen 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer