Venter på viktig rapport

KRISTIANSAND (Dagbladet): Hvordan ble jentene drept? Ble de seksuelt mishandlet? Etterlot gjerningsmannen seg spor?I kveld kan svarene komme fra Rettsmedisinsk Institutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke, sier politiinspektør Mangus Andreassen til Dagbladet. 45 tjenestemenn jobber nå med saken.

Det alle venter på i dag er den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk Institutt ved Rikshospitalet i Oslo. Hvordan ble jentene drept? Ble de mishandlet? Etterlot gjerningsmannen seg hår eller fingeravtrykk?

For etterforskerne er dette viktige spor for å danne seg et bilde av av den eller de som står bak ugjerningen.

Men den foreløpige obduksjonsrapporten vil neppe kunne avsløre drapstidspunktet. Ofrene har ligget ute i flere dager før undersøkelsene ble igangsatt, og målinger av kroppstemperatur kan ikke gi svar på når døden inntraff.

Dermed må nærmere undersøkelser til. Uansett vil politiet holde tett om opplysningene i rapporten. Dette er viktig for å kunne konfrontere eventuelle mistenkte med opplysninger om åstedet og ofrene som bare gjerningsmannen kan ha kjennskap til.

- Vi har ikke tatt stilling til hva vi kommer til å offentliggjøre fra rapporten, sier Andreassen til Dagbladet.

Fortsatt avsperret

Åstedetsgranskerne fra Kripos og det lokale politidistriktet fortsetter i dag arbeidet med å sikre tekniske bevis i ved Stampene i Baneheia. Et stort område er fortsatt avsperret, og sperringen voktes av HV-personell. I ettermiddag gjenopptar 20 tjenestemenn arbiedet med runspørring i nabolaget på Grim.

- Vi jobber fortsatt med å samle inn og registere funn og tips, og sjekke personer ut av saken, sier Andreassen. Han vil ikke kommentere vitneobservasjoner som kan tyde på at det har vært to drapsmenn.

Til nå har politiet fått inn 350 tips i saken, men ber fortsatt publikum som har vært i området på fredag ellerlørdag, eller som kan ha merket seg unormale ting i området i tiden før, melde seg til politikammeret.

LETER VIDERE: Åstedsgranskerne fortsetter i dag arbeidet i Baneheia. I Oslo leter rettsmedisinerne etter spor på levningene etter de to avdøde jentene.