Venter rask oppklaring av Orderud-trusler

Politiet kan allerede i løpet pinsen ha funnet ut hvem som sto bak telefontruslene mot drapstiltalte Veronica og Per Orderud natt til fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet gikk i dekning etter at en kvinne ringte inn en drapstrussel mot dem til Opplysningen 180 natt til fredag. Kvinnen sa at det skulle skje et nytt drap på Orderud gård og at minnene skulle slettes for alltid. Per og Veronica Orderud ble opprørte og redde da de fikk høre om truslene. De valgte umiddelbart å forlate gården, og gå i dekning på hemmelig adresse.

- Ekteparet har vært utsatt for noen tilfeller av telefonterror før, men ingenting av seriøs karakter. Men den siste oppringningen har vi funnet grunn til å ta alvorlig, sier advokat Frode Sulland til NTB.

Han forsvarer Veronica Orderud i trippeldrapssaken som nå pågår i Nes herredsrett.

Samme etterforsker

Sørum lensmannskontor etterforsker nå truslene, med bistand fra lensmannsbetjent Rune Utne Reitan fra Nittedal lensmannskontor. Han var også sentral da politiet etterforsket det såkalte 180-sporet i trippeldrapssaken.

Før trippeldrapet i kårboligen på Orderud gård for to år siden ringte en anonym person til nummeropplysningen 180 og varslet drapene på Anne Orderud Paust og hennes foreldre. Denne hendelsen er blitt belyst i rettssaken som nå pågår, men politiet fant aldri ut hvem som hadde ringt inn samtalen.

Kan få hurtig svar

Etterforskningen av den siste telefontrusselen mot Per og Veronica Orderud er kommet et godt stykke videre i løpet helgen, men noe analysearbeid gjenstår.

- Dersom etterforskerne ikke støter på komplikasjoner, kan de ha funnet ut hvor det ble ringt fra allerede mandag eller tirsdag, opplyser jourhavende jurist ved Romerike politidistrikt Lise Dalhaug Øhrling til NTB.

Advokat Frode Sulland sier han blir holdt løpende orientert om etterforskningen.

Han har i løpet av Orderud-rettssaken antydet at Sørum lensmanns kontor har vært partiske og drevet tendensiøs etterforskning av trippeldrapet, slik at mistanken tidlig ble rettet mot ekteparet Orderud. Men så langt har han ingenting å utsette på det samme lensmannskontorets håndtering av trusselsaken.

- Tar politiet etter din mening disse truslene alvorlig nok?

- Ja, jeg har inntrykk av det, sier Sulland.

- Kan disse truslene påvirke rettssaken som fortsatt pågår?

- Det kommer an på om politiet finner den eller de som står bak.

(NTB)