GLATT: Det er meldt om regn som kan legge seg på veiene og gjøre ferden i trafikken krevende tirsdag. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Venter regn: Klar oppfordring

Det ventes nedbør som kan gi glatte veier på Østlandet tirsdag.

Publisert
Sist oppdatert

Glatte veier eller trøbbel der du er? Send tips eller bilder til 2400@db.no!

Mandag rykket politiet ut til en rekke trafikkulykker i Sør-Norge etter et massivt snøfall natt til mandag.

Tirsdag er det varslet enda mer kaos. Det foreligger gult farevarsel for is flere steder i landet, blant annet Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud.

«Tirsdag ventes lokalt is i lavereliggende områder, på grunn av regn som fryser på bakken og overgang til mildvær,» heter det i farevarselet.

Meteorolog ved Meteorologisk institutt, Kristian Gislefoss, oppfordret mandag trafikanter til å beregne god tid. Gislefoss advarte om lokalt vanskelige kjøreforhold som følge av at regnet sannsynligvis vil fryse og skape isdannelser på veiene.

PÅ VEI TIL JOBB: Snøvær kan skape trafikkaos mandag morgen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Klar oppfordring

Rett før klokka 05.00 tirsdag, ser veiene på Østlandet fine ut, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Jeanette Andresen, til Dagbladet.

- Det har blitt saltet godt, og vi ser ikke noe regn i kamerasekvensene våre nå, sier Andresen.

Om det meldte regnet skal komme, har hun likevel en klar oppfordring til de som skal ut og kjøre:

- Veier som blir saltet, er saltet godt. Men ikke alle veier blir det. Hvis du oppdager at det kommer regn på bilruta, vær ekstra varsom og oppmerksom, og test litt forsiktig med bremsen for å se om det er glatt. Det kan være vanskelig å se en tynn ishinne på en hovedvei, da asfalten jo er svart i utgangspunktet, sier Andresen.

Ellers oppfordrer hun til å være ekstra oppmerksom på at det kan være vanskelige kjøreforhold lokalt.

KOLLISJON: I 80-sona over fjellet mellom Åre og Verdal dukker plutselig en elg opp foran bilen til Kjell Nilsen. Heldigvis ble ingen alvorlig skadd. Video: Kjell Nilsen Vis mer

- Ta det med ro

Natt til tirsdag er det blant annet meldt om en ulykke ved Lunde i Nome, der en person kjørte av veien. Selv om operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Merete Kvaal, ikke kan bekrefte om det er derfor, er veien snødekt på grunn av fallende nysnø på stedet.

Også hun har en klar oppfordring til de som skal på jobb på Østlandet tirsdag morgen:

- Ta det med ro og avpass farten. De som ikke har lagt om til vinterdekk, bør la bilen stå. Det er bedre å komme litt for seint, enn å ikke komme fram i det hele tatt. Hold god avstand til forankjørende, og vurder om du kjøre. Kanskje kan du ta andre alternativer for transport, sier Kvaal til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer