Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venter så mange som ti tusen i Oslos gater

Erna Solberg, Jonas Gahr Støre, Abid Raja, kristne og muslimske ledere viser sin avsky mot IS i stordemonstrasjon.

KLAR FOR DEMONSTRASJON:  Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk råd Norge, er spent foran ettermiddagens demonstrasjon mot terror, Profetens Umma og den ekstreme gruppa Den islamske stat (IS), som herjer i Syria og Irak. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLAR FOR DEMONSTRASJON: Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk råd Norge, er spent foran ettermiddagens demonstrasjon mot terror, Profetens Umma og den ekstreme gruppa Den islamske stat (IS), som herjer i Syria og Irak. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi får signaler fra alle hold om at det kommer mange tusen. Det kan bli ti tusen, sier Yousuf Gilani, en av initiativtakerne bak ettermiddagens demonstrasjon mot den ekstreme gruppa IS (Den islamske stat).

Demonstrasjonstoget går fra Grønlands torg til Stortinget klokka 17 i ettermiddag.

Klokka 10.30 i formiddag har 2432 personer meldt seg på via Facebook for å være med på ettermiddagens demonstrasjon mot den ekstreme gruppa IS (Den islamske stat), som nå har tatt kontroll over store områder i Syria og Irak, og Profetens Ummah, som støtter IS.

- Det er stor oppslutning om arrangementet. Alle snakker om det og folk kommer til å gå ut i gatene, sier Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk råd Norge, som er en av de mange organisasjonene som vil møte opp for å ta avstand til terror.

- VRIDDE HOLDNINGER: - Vi vil ta avstand fra IS og deres vridde holdninger, sier Yousuf Gilani, Venstre-politiker og en av initiativtakerne bak demonstrasjonen i Oslo i kveld. Foto:  Torbjørn Grønning / Dagbladet.
- VRIDDE HOLDNINGER: - Vi vil ta avstand fra IS og deres vridde holdninger, sier Yousuf Gilani, Venstre-politiker og en av initiativtakerne bak demonstrasjonen i Oslo i kveld. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet. Vis mer

Her er hovedparolen som demonstrantene skal gå under:

#NO2ISIS
IKKE I ISLAMS NAVN

VI STÅR MOT TERROR
HVOR STÅR DU?

Erna og Jonas kommer I går ble det også klar at partilederne for alle de politiske partiene på Stortinget kommer til å delta på arrangementet. Både statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, Venstre-politiker Abid Raja, fungerende biskop i Oslo, Anne-May Grasaas, og generalsekretær i Islamsk råd Norge, Mehtab Afsar, vil holde appeller utenfor Stortinget.

Lederne for alle ungdomspartiene kommer. Det samme gjør flere lag og organisasjoner. Alle moskéene i Oslo har sagt at de vil støtte arrangementet, ifølge Gilani, som også lokalpolitiker for Venstre i Drammen.

DAGENS PAROLE:  Her er en av parolene deltakerne i ettermiddagens demonstrasjon er bedt om å printe ut og ta med seg.
DAGENS PAROLE: Her er en av parolene deltakerne i ettermiddagens demonstrasjon er bedt om å printe ut og ta med seg. Vis mer

- Oppslutningen er veldig stor. Det startet som en grasrotbevegelse på sosiale medier, som så er blitt delt mellom venner. Det viser at dette er noe som opptar folk veldig. Dette er den vanlige muslimske gutt og jente som tar til orde. Vi vil ta avstand fra IS og deres vridde holdninger. Ingen får komme til Norge og det norske samfunnet og demokratiet som vi er så glad i, sier han til Dagbladet.

- Nulltoleranse - Tror du det kan komme motdemonstrasjoner?

- Vi har ytringsfrihet i Norge, så om noen har tillatelse til motdemonstrasjon, må de gjerne gjøre det. Det vil bare vise hvor få de er. De kommer til å se oss, høre oss, føle oss, og oppleve at vi aldri kommer til å akseptere hatytringer, vold, ekstremisme og oppfordringer til å delta i terrorhandlinger, sier Yousuf Gilani.

Sist gang det var ti tusen i demonstranstog i hovedstadens gater, var kvinnedagen i år, 8. mars. Da var hovedparolen «Nei til reservasjonsrett»

PAROLE 2:  Her er annen av parolene deltakerne i ettermiddagens demonstrasjon er bedt om å printe ut og ta med seg.
PAROLE 2: Her er annen av parolene deltakerne i ettermiddagens demonstrasjon er bedt om å printe ut og ta med seg. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media