Uværet er på vei:

- Venter skader langs kysten og heftig tordenvær

Trøndelag og Nordland vil få full storm og høy vannstand lørdag ettermiddag. VM i skreifiske er avlyst som følge av været.

UVÆR: Det vil blåse opp i full storm i Nordland lørdag ettermiddag. Også Trøndelag vil merke uværet godt. Foto: Bjørn Godal / NTB scanpix
UVÆR: Det vil blåse opp i full storm i Nordland lørdag ettermiddag. Også Trøndelag vil merke uværet godt. Foto: Bjørn Godal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uværet er allerede i ferd med å bygge seg opp, da vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Tromsø, Eirik Samuelsen, besvarer Dagbladets henvendelse lørdag morgen. Vindstyrker opp i liten storm fra sør og sør-vest har truffet kysten av Trøndelag og Nordland. Men det er bare begynnelsen.

- Det blir mye sterkere vind seinere i dag. Man vil få full storm langs kysten, forteller Samuelsen.

Det betyr vindstyrke på mellom 24,5 og 28,4 meter i sekundet, men vindkastene kan komme opp i omkring 35 meter i sekundet. De kraftigste kastene er ventet å komme i ettermiddag, mellom klokka 16 og 19, ifølge Samuelsen.

- Vinden vil minke noe utover kvelden, men å si at uværet går over vil være å ta i. Det blir ufyselig også i kveld og natt, men søndagen ser roligere ut, sier meteorologen.

- Hold avstand

Vinden er imidlertid ikke det eneste som vil merkes når stormen treffer kysten lørdag ettermiddag. I tillegg er det ventet høy vannstand og bølger på opptil 13 meters høyde. Det kan medføre problemer.

- Vi er på oransje farenivå, og venter skader langs kysten i forbindelse med den høye vannstanden. Det vil også komme et ganske heftig tordenvær, regn og regnbyger. Enkelte steder kommer nedbøren som hagl på grunn av lave temperaturer, sier Samuelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer